Enlaces accesibilidad
Hospital del Mar

Una hora a l'UCI: treballar al límit de la vida

  • Ens acostem a la feina del personal sanitari que treballa en la primera línia contra el covid-19
  • El Telediario s'ha emès íntegrament des de l'Hospital del Mar de Barcelona

Per
Una hora en una UCI: trabajar en el límite de la vida

Un equip d'informatius de TVE ha passat una hora dins d'una UCI, la de l'Hospital de la Mar de Barcelona. El dia a dia en les cures intensives és dur i descontrolat, com expliquen els sanitaris, però la pandèmia ha portat a el límit unes sales que s'han convertit en l'epicentre de la lluita contra el coronavirus.

"Tractem als pacients crítics, però no havíem viscut res semblant al que estem vivint des de març", explica Mapi Gracia, cap de secció de l'UCI d'aquest hospital, on porta treballant 14 anys. Explica com s'intuba a un pacient, l'últim pas quan ja no són capaços de respirar per ells mateixos.

"Pensàvem que ho havíem vist tot"

Carmen Troya, infermera de l'UCI des de fa 25 anys, també afirma que es van veure desbordats a l'inici de la pandèmia. "Pensàvem que ho havíem vist tot després dels atemptats de Barcelona, ​​però la realitat ens ha sorprès, no esperàvem una pandèmia d'aquestes característiques".

"El moment més dur és quan ingresses un pacient que parles amb ell, és aquí 20 o 40 dies i finalment mor. Quan se solen acomiadar és abans de la intubació, aquest moment és molt dur. Et transmeten un missatge a les famílies"