Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Ramon Tremosa: "Depèn de la situació epidemiològica, no sé què podrem fer pel Nadal"

  • El conseller d'Empresa no assegura la celebració prevista per Nadal ni les eleccions del 14-F
  • Confia que els universitaris tornin a les aules el gener i que el Mobile se celebri el juny
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio

Per
Ramon Tremosa: "Depèn de la situació epidemiològica, no sé què podrem fer per Nadal"

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, no ha pogut garantir les mesures anunciades per les festes de Nadal: "Fer prediccions a tres setmanes vista és aventurat, és ara que hem de prendre les restriccions". Tremosa ha afegit que cal evitar contactes i extremar les precaucions.

Eleccions del 14-F

Ramon Tremosa ha assegurat que la voluntat del Govern és que es puguin celebrar-se el 14-F, però ha condicionat la data a la situació del virus a Catalunya: "Si no podem parlar de Nadal, menys del 14 de febrer". Tremosa ha descartat que JuntsxCat tingui gens d'interès a demorar les eleccions pels mals resultats que els donen les enquestes, i ha recordat que en anteriors comicis "les enquestes sempre han donat guanyadora a ERC i després ha passat una altra cosa".

Universitats semipresencials al gener i Mobile al juny

El Conseller d'Empresa i Coneixement sí que s'ha mostrat optimista pel que fa a la celebració del Mobile World Congres a Barcelona a finals de juny i també de la reobertura de les universitats ja el mes que ve de gener: si la situació ho permet, ni que sigui un dia si un dia no, la meitat dels alumnes Les aules s'han preparat per poder filmar totes les classes, han fet un gran esforç".

"No sé què hagués votat al Congrés"

Ramon Tremosa assegura que "sempre és una bona notícia que un govern tingui pressupostos", però ha recordat els incompliments de l'Estat amb Catalunya de les darreres dècades. Per això, ha evitat posicionar-se sobre el sentit del seu vot als pressupostos generals de l'Estat. Ha avalat tant la posició favorable de Ferran Bel com la negativa de Laura Borràs.

La clau dels fons europeus

Tremosa ha dit que va agafar l'encàrrec del president Quim Torra per gestionar els fons europeus, aprovats per fer front a la pandèmia. Ha recordat que té bona relació amb els ministres del govern Pedro Duque i Manuel Castells: "La intenció és assolir el màxim de fons europeus a Catalunya, si tingués mala relació amb Madrid, li diria, però això encara no ha passat".