Enlaces accesibilidad

ERC trenca amb Demòcrates per reunir-se amb grups d'ultradreta xenòfobs

  • ERC demana als dos diputats de Demòcrates que deixin l'acta o abandonin el grup parlamentari
  • Demòcrates acusa ERC de ser un "instrument de l'Estat per desestabilitzar l'independentisme"

La trobada provoca un nou intercanvi de retrets públics entre JxCat i ERC, amb peticions de dimissions incloses

Per
ERC trenca amb Demòcrates per reunir-se amb membres d'ultradreta

ERC ha extingit l'acord amb Demòcrates de Catalunya després que ells mateixos reconeguessin que havien participat en una reunió convocada pel col·lectiu ‘Donec Perficiam’ on hi havia partits d’ultradreta identitaris. Els republicans demanen als dos diputats de Demòcrates que deixin l'acta o abandonin el grup parlamentari.

Segons ha explicat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà (ERC), la direcció dels republicans es va reunir dissabte i va demanar explicacions al partit liderat per Toni Castellà, però considera que aquestes no van ser "satisfactòries". ERC també reclama formalment a JxCat la dimissió del vicepresident del Parlament, Josep Costa, que també va participar en aquesta trobada. Ja ho va fer divendres al vespre el president del grup parlamentari, Sergi Sabrià.

“El pacte ja estava trencat fa mesos”

Demòcrates ha respost en un comunicat la decisió d’ERC i assegura que els republicans "menteixen i fan joc brut". Recorden que dissabte van explicar que havien participat en aquesta reunió però que a priori no sabien qui hi havia. El partit de Toni Castellà assegura que el pacte amb els republicans està trencat fa mesos i acusa ERC d'haver-se convertit en un "instrument de l'Estat per desestabilitzar l'independentisme".

Demòcrates defensa la "via democràtica de la insubmissió col·lectiva de la ciutadania i d'institucions, la via unilateral, per esdevenir un estat independent".

Costa demana la dimissió de Sabrià

El vicepresident del Parlament, Josep Costa (JxCat), també ha carregat contra els republicans i ha demanat la dimissió de Sergi Sabrià "per mentider, per manipulador i per intoxicar i extorquir els mitjans de comunicació". "No tot s'hi val en política", ha afegit a través de Twitter.

Segons el diputat de JxCat, els organitzadors de la reunió de dijous passat on hi havia partits d’ultradreta identitaris ja han confirmat que cap dels convidats sabia qui assistia a la trobada. Sabrià va ser qui va denunciar aquesta trobada i va demanar divendres la dimissió del vicepresident del Parlament.