Enlaces accesibilidad
Restriccions Covid-19

La Generalitat estudia reobrir els centres comercials

  • El Govern admet la possibilitat de reobrir els centres comercials per "esponjar" les zones de compres
  • El Procicat valora ampliar els aforaments d'alguns teatres com el Liceu
  • El relaxament de les mesures es faria als centres "amb una bona ventilació"

Per
Els centres comercials pendents del Procicat

El Procicat estudia relaxar algunes de les restriccions amb motiu de l’evolució de la Covid-19 a Catalunya. Entre les mesures que podria aprovar aquest divendres hi ha la de la reobertura dels centres comercials per intentar esponjar les zones de compres durant el Nadal. En aquest sentit s’apunta a que un dels requisits per fer-ho és que es garanteixin les adequades ventilacions. tant El relaxament de les mesures també podria afectar d’altres espais culturals i de culte com el teatre el Liceu.

El govern valora la reobertura

La portaveu del Govern, Meritxell Budo, ha assegurat que estan valorant la possibilitat d'obrir els centres comercials desprès de les "aglomeracions d'aquests dies". Ha explicat que les autoritats sanitàries tenen sobre la taula la seva reobertura, "sobretot les que estan a l'aire lliure" i ha avançat que la decisió es podria prendre "en les properes hores".

Els treballadors del centres comercials es manifesten

Més d'un centenar de botiguers dels centres comercials de Catalunya es van concentrar dimecres a la plaça Sant Jaume de Barcelona en contra del tancament de sis setmanes, justament en els inicis de la campanya de Nadal. El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha assegurat al Cafè d'idees que el seu tancament afavoreix les aglomeracions com han demostrat les imatges d'aquest pont de la Puríssima amb dels eixos comercials de les ciutats atapeïts de persones que volien avançar les compres de regals.

Gabriel Jené, president de Barcelona Oberta. Barcelona, reclama obrir els centres comercials per evitar les aglomeracions del pont

A Barcelona, es van donar cues de més d'una hora per accedir a alguns establiments. Els concentrats davant del Palau de la Generalitat han assegurat que se senten "discriminats" i han carregat contra el vicepresident del Govern, Pere Aragonès i la consellera de Salut, Alba Vergés.

El portaveu del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, ha demanat també al Govern la reobertura dels centres comercials per evitar aglomeracions als centres urbans com les que s'han produït en els últims dies.

"No és salut, és política"

"Si obre el Corte Inglés, nosaltres també", "Aragonès, Vergés, qui us dóna els calés?" o "No és salut, és política" són alguns dels càntics que s'han sentit en una protesta convocada per les principals associacions de comerciants com ara Pime Comerç, Fomen tComerç, Barcelona Oberta o Comertia.

La mobilització de botiguers ha compartit espai a la plaça Sant Jaume aquest dimecres amb una altra concentració convocada una hora abans pels treballadors del sector del joc, també tocats per les mesures anticovid decretades pel Govern.