Enlaces accesibilidad

Troben el cos d'una quarta víctima de l'incendi a la nau de Badalona

  • La víctima mortal s'ha trobat sota la runa en una zona que ja havia sigut inspeccionada
  • Continuen les tasques de desenrunament

Per
Troben el cos d'una quarta víctima a la nau incendiada de Badalona

Els operaris d'emergències han trobat aquest dilluns el cos d'una quarta víctima a la nau ocupada de Badalona del carrer Guifré, que es va incendiar el passat dimecres, segons ha explicat el conseller de l'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper en roda de premsa.

Dijous se'n van localitzar els altres tres cossos i els Mossos d'Esquadra no descarten que hi hagi més morts. Les tasques de desenrunament van començar dissabte i encara continuen. Els Bombers de la Generalitat han tornat a la zona afectada avui per donar suport un cop trobat el quart cadàver en una zona que ja s’havia inspeccionat abans pels gossos de la unitat canina dels Bombers. Continua actiu el punt coordinat entre la Guàrdia Urbana de Badalona i els serveis socials del consistori per atendre les necessitats de les persones afectades.

Declaracions de Xavier Albiol

L'alcalde de Badalona Xavier Albiol “ha desitjat que el nombre de víctimes no augmenti en els pròxims dies” i ha explicat que “es preveia poder acabar la major part de la demolició a finals d'aquesta setmana, però a causa d’aquesta tràgica notícia s'haurà d’abaixar el ritme i centrar tots els esforços en la recuperació del cadàver”. Garcia Albiol ha destacat “l’efectivitat i precisió amb què estan desenvolupant la seva feina els tècnics municipals i els treballadors de l’empresa, que ha permès trobar aquest cos en unes condicions molt complexes”.

Sobre les persones afectades per l’incendi del passat dimecres, l’alcalde ha explicat que “se'ls hi ha donat la possibilitat d'anar a un alberg durant les pròximes setmanes i mentre duri el fred gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i la Generalitat de Catalunya”. Garcia Albiol ha detallat que una part de les persones afectades ha renunciat a aquesta ajuda i ha aclarit que “si no volen acceptar no és responsabilitat de l’Ajuntament; el nostre deure és donar-los una alternativa i assegurar que no es queden al carrer durant aquesta fase d’urgència".