Enlaces accesibilidad
Obren amb el 30% d'aforament

Els centres comercials veuen dificil salvar el Nadal

  • Els centres comercials reprenen l'activitat convençuts que "Pràcticament hem perdut el Nadal"
  • Les associacions del sector confien que la reobertura és "un primer pas" per redreçar la situació el 2021
  • Els recintes hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats

Per
Els centres comercials obren amb l'esperança de salvar el Nadal

Els centres comercials de Catalunya han reobert aquest dilluns les seves portes després de sis setmanes tancats. El Procicat ha autoritzat l’obertura sota la condició que es mantingui un aforament màxim del 30%. Fins ara, els únics establiments situats a l'interior de centres comercials que podien obrir eren aquells que venien productes de primera necessitat i els que tenien accés directe a la via pública.

Pel sector, la reobertura és "un primer pas" per impulsar la recuperació, però insuficient per salvar la campanya de vendes més forta. "Pràcticament hem perdut el Nadal". Víctor Garcia, portaveu de l'Associació Espanyola de Centres Comercials (AECC) a Catalunya s’ha mostrat convençut al ‘Cafè d’idees’ que el 99% per cent de les botigues obriran aquest dilluns. Assegura que "s'ha perdut bona part de la campanya de Nadal però necessitem obrir per salvar els negocis".

A més de limitar l'aforament al 30%, el Procicat també inclou que aquests recintes comercials hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats, mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. La limitació d'aforament s'aplica tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres i recintes comercials. A més, els centres comercials hauran d'establir sistemes de control d'aforament i fluxos, tant als establiments i locals com també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l'accés i l'ús de les zones recreatives, com ara zones infantils o àrees de descans.

Els centres comercials pendents del Procicat

L'obertura dels centres comercials arriba després que durant el pont de la setmana passada es veiessin aglomeracions i cues en els principals carrers comercials de Barcelona. De fet, des de l'executiu argumenten que aquesta mesura, juntament amb el pas a confinament comarcal, té com a objectiu esponjar la concentració de persones en espais urbans i facilitar l'accés a determinats serveis no presents en municipis petits durant el cap de setmana.