Enlaces accesibilidad
Inici de la temporada de neu

Les estacions d'esquí catalanes obren pistes

  • Les estacions no obriran tot el domini esquiable fins a Nadal
  • Els forfaits es venen on-line i es obligatori l’ús de mascareta

Per
Les estacions obren amb l'esperança posada al Nadal

Les estacions d’esquí de Catalunya, tret de Port del Compte, han obert aquest dilluns les pistes en el que suposa l’inici oficial de la temporada d’esquí. El director de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí, Joaquim Alzina, assegura que durant aquests primers dies d'arrencada de la temporada "les estacions no obriran tota la superfície esquiable sinó que ho faran de forma gradual". Alzina apunta que donades les limitacions de mobilitat de cap de setmana la majoria d'estacions intentaran comprovar que les instal·lacions funcionen correctament per atendre el "gruix dels esquiadors de cara a Nadal". De moment, el responsable de la ACEM espera que les pistes més properes a l'àrea metropolitana de Barcelona com La Molina, Masella i Vallter 200 siguin les que més afluència registraran entre setmana.

El director de l'ACEM, Joaquim Alzina, explica les mesures d'obertura de les estacions d'esquí

Obertura gradual i amb limitació de forfaits

Pel que fa als protocols de seguretat, Alzina destaca com a més important la venda on-line dels forfaits per evitar les cues, el lloguer anticipat del material d'esquí i l'obligació de portar mascareta dins les instal·lacions. Pel que fa a les mesures i limitacions, es limitarà l'afluència diària a les estacions de muntanya amb un nombre màxim de places per a cada estació i "només podran accedir les persones que hagin comprat prèviament un forfet de temporada o de dia o bitllet de tren cremallera vàlid per al dia concret".

També es realitzarà un control específic en les zones d'accés a remuntadors, punts d'informació, centres de lloguer de material i serveis de restauració per ordenar el flux de visitants i garantir que en tots els casos es respectin les distàncies de seguretat mínimes entre persones.

Més mesures de prevenció

Serà obligatori cobrir-se el rostre amb mascareta, o bé un fulard homologat per als més grans de sis anys en remuntadors, zones d'espera i embarcaments de les instal·lacions mecàniques, així com espais tancats, edificis, i zones comunes com restaurants, botigues, punts d'informació i taquilles. No es limitarà de manera específica l'aforament en els remuntadors seguint les recomanacions de l'ACEM, però "sí que serà obligatori l'ús de màscara en aquest tipus de transport, i al Cremallera de Núria, telecabines i telefèrics es recomanarà mantenir silenci.

L'ACEM acorda una obertura amb limitacions

L'ACEM acorda una obertura amb limitacions cropper

Les pistes van posposar l’obertura durant el pont de la Puríssima amb l’argument de preservar la salut dels seus treballadors i visitants. Les pistes catalanes estaran, doncs, obertes per Nadal a diferència de França on les restriccions s’allargaran fins al gener.