Un Sorteig de Nadal atípic
- El Sorteig de la Loteria de Nadal sense públic per primera vegada
- Els nens i nenes de Sant Ildefons només podran treure’s la mascareta en el moment de cantar les boles
- Descobreix on comprar el teu número preferit | Especial Loteria de Nadal RTVE.es
El Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal que se celebra enguany en el Teatre Reial de Madrid, no comptarà amb la presència de públic a la sala per primera vegada en els més de dos-cents anys d'història a causa de les restriccions imposades per a fer front a la Covid-19.
El 50% de mitjans de comunicació
La Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE) ha argumentat que aquesta decisió s'ha pres "atenent en tot moment a les recomanacions de seguretat sanitària". "Serà un sorteig atípic". Les restriccions també afecten als mitjans de comunicació. La presència dels mitjans de comunicació s'ha reduït en un 50%. No se’ls permetrà fer entrevistes als nens de Sant Ildefons, que, com la resta d'assistents hauran d'anar al Teatre Reial amb mascareta de manera obligatòria, i a més es realitzarà un test d'antígens a tots els que estiguin sobre l'escenari.
Sense mascareta per cantar els números
Els nens i nenes de Sant Ildefons només podran treure’s la mascareta en el moment de cantar les boles de premi i número i mantindran una distància de seguretat de dos metres entre les seves posicions en el saló. Enguany el nombre de nens que participen s’ha reduït a 16 rondant altres anys la trentena.
Els bombos de les boles estaran també més separats de l'habitual per a poder garantir la seguretat dels treballadors i una mampara es col•locarà entre els professionals del sorteig. A més, la taula presidencial comptarà enguany amb quatre integrants, en lloc dels cinc habituals, per a poder assegurar una distància mínima de seguretat entre ells.
Història del sorteig de Nadal
El Sorteig Extraordinari de Nadal se celebra el dia 22 de desembre, aquest és el més important i popular de tots els sortejos de la nostra Loteria. Els seus orígens es remunten a l'any 1892 quan va aparèixer per primera vegada entusiasmant a tota la població del país. En total es reparteixen vint-i-sis milions tres-cents mil vuit-cents vuitanta premis (26.322.880) En el bombo gran entren els 100.000 números dels bitllets del sorteig.
Vinyeta del dècim
Enguany, amb la vinyeta del dècim, Loteries torna a homenatjar, un any més, a la cultura, que ens defineix i engrandeix com a societat. En aquesta ocasió la taula central del Tríptic pertany a ‘L'Adoració dels Mags’ obra del Bosco situada en el Museu Nacional del Prado, il·lustra la nostra capella, que arribarà a milions d'espanyols.
El pròxim 22 de desembre es repartiran 2.408 milions d'euros en premis. La Grossa estarà dotada de 400.000 euros al dècim. El segon premi serà de 125.000 euros al dècim i el tercer repartirà 50.000 euros al dècim. L'import del dècim continua sent de 20 euros.