Enlaces accesibilidad
Loteria de Nadal

Un Sorteig de Nadal atípic

Per
El Sorteig de Nadal es realitzarà sense públic per primera vegada en la història al Teatre Reial
El Sorteig de Nadal es realitzarà sense públic per primera vegada en la història al Teatre Reial

El Sorteig Extraordinari de Loteria de Nadal que se celebra enguany en el Teatre Reial de Madrid, no comptarà amb la presència de públic a la sala per primera vegada en els més de dos-cents anys d'història a causa de les restriccions imposades per a fer front a la Covid-19.

El 50% de mitjans de comunicació

La Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE) ha argumentat que aquesta decisió s'ha pres "atenent en tot moment a les recomanacions de seguretat sanitària". "Serà un sorteig atípic". Les restriccions també afecten als mitjans de comunicació. La presència dels mitjans de comunicació s'ha reduït en un 50%. No se’ls permetrà fer entrevistes als nens de Sant Ildefons, que, com la resta d'assistents hauran d'anar al Teatre Reial amb mascareta de manera obligatòria, i a més es realitzarà un test d'antígens a tots els que estiguin sobre l'escenari.

Sense mascareta per cantar els números

Els nens i nenes de Sant Ildefons només podran treure’s la mascareta en el moment de cantar les boles de premi i número i mantindran una distància de seguretat de dos metres entre les seves posicions en el saló. Enguany el nombre de nens que participen s’ha reduït a 16 rondant altres anys la trentena.

Els bombos de les boles estaran també més separats de l'habitual per a poder garantir la seguretat dels treballadors i una mampara es col•locarà entre els professionals del sorteig. A més, la taula presidencial comptarà enguany amb quatre integrants, en lloc dels cinc habituals, per a poder assegurar una distància mínima de seguretat entre ells.

Alumnes cantant número de la loteria

Alumnes cantant número de la loteria

Història del sorteig de Nadal

El Sorteig Extraordinari de Nadal se celebra el dia 22 de desembre, aquest és el més important i popular de tots els sortejos de la nostra Loteria. Els seus orígens es remunten a l'any 1892 quan va aparèixer per primera vegada entusiasmant a tota la població del país. En total es reparteixen vint-i-sis milions tres-cents mil vuit-cents vuitanta premis (26.322.880) En el bombo gran entren els 100.000 números dels bitllets del sorteig.

Vinyeta del dècim

Enguany, amb la vinyeta del dècim, Loteries torna a homenatjar, un any més, a la cultura, que ens defineix i engrandeix com a societat. En aquesta ocasió la taula central del Tríptic pertany a ‘L'Adoració dels Mags’ obra del Bosco situada en el Museu Nacional del Prado, il·lustra la nostra capella, que arribarà a milions d'espanyols.

Bitllet loteria 2020 'L'Adoració dels Mags'

Bitllet loteria 2020 'L'Adoració dels Mags'

El pròxim 22 de desembre es repartiran 2.408 milions d'euros en premis. La Grossa estarà dotada de 400.000 euros al dècim. El segon premi serà de 125.000 euros al dècim i el tercer repartirà 50.000 euros al dècim. L'import del dècim continua sent de 20 euros.