Enlaces accesibilidad
Marxa enrere en la desescalada

El Govern limita l'obertura de bars i restaurants a esmorzars i dinars

  • Es decreta el confinament comarcal durant tota la setmana i fins a l'11 de gener
  • Una mateixa bombolla podra anar a una segona residència, a un hotel o a visitar familiars
  • Les noves restriccions també obliguen a l'ús de la mascareta als gimnasos

Per
El Govern fa marxa enrere en la desescalada

El Govern endureix les restriccions per frenar l'evolució negativa de la Covid-19 a Catalunya. A partir de dilluns el confinament comarcal s'amplia a entre setmana. Una mesura que si no es revisa el 28 de desembre, s'allargarà fins a l'11 de gener. Això sí, hi ha excepcions importants.

Restriccions Nadal

Restriccions Nadal RTVE Catalunya

Es manté el toc de queda tret dels festius de Nadal

Pel que fa al toc de queda o confinament nocturn, la portaveu del Govern ha anunciat que seguirà sent de les 10 de la nit fins a les 6 del matí. Tot i això per a les nits de Nadal i Cap d'Any s'amplia la limitació horària fins a la 1 de la matinada i la nit de Reis fins a les 11.

Els restaurants només podran obrir per donar esmorzars i dinars

El Govern limita l'obertura de la restauració al públic als esmorzars i dinars, amb un horari restringit de 7.30 h a 9.30 h i de 13h a 15.30 h. A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19 h i les 22 h, i a domicili, fins a les 23 h.

Els centres comercials segueixen oberts

A més, es prohibeix l'obertura dels bars i restaurants dels centres comercials, una mesura que no s'havia aplicat fins ara i que pretén "reduir la interacció social", segons ha dit la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. Tampoc podran obrir els gimnasos dins dels centres comercials, i la resta hauran de mantenir un aforament del 30% i fer totes les activitats amb mascareta. Per tant, les activitats d'alta intensitat s'hauran de fer en espais exteriors o suspendre's.

El Govern ha anunciat que reforçarà "el pla d'inspeccions" i els controls per garantir el compliment de les restriccions per reduir els contagis de covid-19. El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans perquè "es pot enganyar la norma, però no el virus". Aragonès ha dit que per "vetllar pel compliment" de les restriccions s'ha encarregat a Interior que reforci els controls, "no tant amb voluntat sancionadora, sinó per donar sentit a la majoria que compleix escrupolosament amb les indicacions"