Enlaces accesibilidad
Restriccions

Bars i restaurants tancats, mentre les botigues treballen a ple rendiment

  • Els restaurants demanen ajuts "per sobreviure" i alerten que el sector està "tocat de mort"
  • L'hostaleria critica l'actitud de l'Ajuntament a qui acusa de "mirar cap a un altre costat"

Per
Bars i restaurants a mig gas per les restriccions

Molts clients fan les compres de Nadal a primera hora aquest dilluns. Els centres comercials presenten una imatge de contrastos. Amb l'entrada en vigor de les noves restriccions per la Covid-19 decretades pel Govern, els establiments de restauració estan tancats des de primera hora. En canvi, les botigues de roba i altres productes treballen a ple rendiment, en una jornada on molts clients han aprofitat per fer les compres de Nadal. El govern vol evitar així que la gent "passi el dia sencer al centre comercial".

Restauració limitada

Bars i restaurants s'han hagut d'adaptar, de nou, a les restriccions per mirar de frenar la pandèmia. Unes limitacions que arriben en plena temporada de Nadal i després de mesos d'incertesa. Aquest dilluns, molts han decidit avançar l'horari a les 7.30 h per tal de tenir obert les dues hores que se'ls permet al matí. A la 13.00 h, podran tornar a obrir per servir dinars fins a les 15.30 h. Mentrestant, se'ls permet fer menjar per emportar.

- "Ara és quan treballaríem més i, en canvi, hem de tancar". L'Andrea, del bar La Lluna de Manresa, lamenta les noves restriccions. "Tancar a aquesta hora és com no obrir", lamenta. En plena temporada de Nadal, preveia un increment de la feina i, en canvi, la situació és totalment contrària. Per això, els responsables de bars i restaurants demanen ajuts per subsistir i adverteixen que el sector està "tocat de mort".

Restauradors de Girona critiquen la mesura i asseguren que han servit a pocs clients: "No ve gent tan aviat, l'hora forta d'esmorzars és quan obren les botigues o quan els treballadors de l'ajuntament o de la Diputació fan la pausa per al cafè". A partir de les deu del matí, es tornen a repetir imatges de gent fent el cafè o esmorzant en bancs del carrer.

L'hostaleria enfonsada

El Gremi d'Hotels de Barcelona considera que les noves restriccions decretades pel Govern, que permeten els sopars als establiments, però només fins a les 21 hores, provocaran "l'anul·lació de bona part de les reserves" de Nadal i Cap d'Any. "És la culminació del desastre que viuen els hotels de Barcelona", assegura el director general del Gremi, Manel Casals, en un comunicat publicat aquest diumenge. Segons el Gremi, les mesures són "una gerra d'aigua freda" i calen "ajudes directes als hotels que, de forma imminent i urgent, compensin els efectes" de les restriccions. "Si no és així, les afectacions laborals, socials i empresarials no es trigaran a veure al nostre sector i seran molt greus", avisa Casals.

El Gremi critica també l'actitud de l'Ajuntament de Barcelona, al que acusa de "mirar cap a un altre costat". "Necessitem que ens ajudin. Els hi hem plantejat de forma clara i reiterada les ajudes municipals que necessita el sector hoteler de la ciutat", reitera Casals.

Recepció d'hotel tancat per la crisi

Recepció d'hotel tancat per la crisi