Enlaces accesibilidad

Brussel·les autoritza la vacuna de Pfizer-BioNTech

  • "És una bona manera d'acabar aquest any tan difícil", ha dit la presidenta de la Comissió Europea
  • Espanya començarà a vacunar el diumenge 27 de desembre
  • Les dosis començaran a arribar el dissabte 26 i es repartiran equitativament per totes les comunitats autònomes

Per
Vacuna contra el coronavirus dels laboratoris Pfizer
Vacuna contra el coronavirus dels laboratoris Pfizer

La Comissió Europea ha donat aquest dilluns el vistiplau a la vacuna contra la coronavirus desenvolupada per Pfizer / BioNTech, tot just hores després que fos autoritzada per l'Agència Europea de l'Medicament (EMA). La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, ha confirmat que la vacunació començarà "al mateix temps en tots els països de la Unió Europea", entre el 27 i el 29 de desembre.

"Hem pres la decisió de posar a disposició dels ciutadans europeus la primera vacuna contra el coronavirus", ha assegurat en roda de premsa von der Leyen, que ha qualificat de "veritable història europea d'èxit" la creació i ràpida distribució de la vacuna.

Poc abans, el panell d'experts de l'EMA havia considerat, per unanimitat, que la vacuna era segura i eficient en majors de 16 anys. Els beneficis de la vacuna excedeixen, per molt, els possibles riscos associats a efectes secundaris, segons ha aclarit en roda de premsa la directora executiva de l'organisme, Emer Cooke.

Proceso de vacunación de la vacuna de Pfizer y BioNTech contra la COVID-19

Proceso de vacunación de la vacuna de Pfizer y BioNTech contra la COVID-19. EFE/Thais Llorca

També ha assegurat que "no hi ha proves que suggereixin que aquesta vacuna no funcionarà contra la nova variant", la detectada al Regne Unit i que ha provocat que la majoria de països europeus cancel·lin els vols amb les illes britàniques.