Enlaces accesibilidad
Restriccions Covid-19

La Generalitat confina perimetralment la Cerdanya i el Ripollès

  • La resolució contempla el tancament de la restauració, la cultura i les instal·lacions esportives
  • Les trobades de Nadal en aquestes dues comarques es redueixen a 6 persones d’un màxim de dues bombolles
  • Les mesures entren en vigor aquest dimecres i estaran vigents fins al dia de Reis

Per
Confinament de la Cerdanya i el Ripollès
Pla general de l'entrada a Llívia des de Puigcerdà, a la Cerdanya.

El Procicat ha decidit aquest dimarts a la tarda el confinament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès a partir d'aquesta mitjanit. Una mesura que durarà 15 dies. Almenys, fins al dia de Reis. Segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, l'evolució epidemiològica en aquestes dues comarques és molt preocupant -per sobre dels 1.000 casos per 100.000 habitants- i tampoc no s'està aconseguint rastrejar els contactes. Jacobo Mendioroz, cap de Seguiment de la Covid, ha apuntat com a causa del repunt de contagis l'increment de la població per les segones residències i la interacció social que se'n deriva.

Forta pressió als hospitals

Un altre de les raons per actuar-hi és la pressió assistencial. Preocupa especialment la situació a l'Hospital de Campdevànol, amb 22 ingressats per covid-19 i un brot que afecta 21 professionals sanitaris. A l'Hospital de la Cerdanya la situació també comença a ser preocupant. Té 11 persones ingressades per coronavirus i 10 professionals en aïllament preventiu.

Sectors que hauran de tancar

La resolució del Procicat contempla més restriccions afegides a la de la mobilitat. A partir de demà, hauran de tancar els sectors de la restauració, la cultura (excepte museus i biblioteques) i les instal·lacions esportives que no siguin a l'aire lliure. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha lamentat aquesta decisió i ha assegurat que el Govern convocarà pròximament els consells comarcals afectats per estudiar l'afectació econòmica i les possibles ajudes.

Les restriccions també afectaran els àpats de Nadal. Segons ha explicat la consellera Vergés, a la Cerdanya i al Ripollès aquestes trobades familiars es veuran reduïdes a 6 persones, amb un màxim de dues bombolles".

Controls policials a les carreteres

Per fer complir aquest confinament perimetral s'ha previst un dispositiu de control policial a les carreteres, tant principals com secundàries d'entrada i sortida a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès a partir d'aquesta mitjanit.

Control dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra desplegaran un dispositiu per controlar les restriccions a la mobilitat RTVE

Les persones que estiguin en aquestes dues comarques podran tornar al seu domicili sense problemes, segons el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que ha recordat que la mobilitat només estarà permesa en les habituals situacions excepcionals: per raons laborals, sanitàries i educatives.