Enlaces accesibilidad
Loteria de Nadal 2020

Indústries Teixidó, una empresa que havia passat per dos ERTO

  • El Comitè d’Empresa reparteix la sort entre els 440 treballadors
  • Alguns dels treballadors ja van ser afortunats amb la Grossa l’any passat

Por
Els treballadors d'Indústries Teixidó celebren la Grossa
Els treballadors d'Indústries Teixidó celebren la Grossa

Alegria intensa aquest dimarts a Indústries Teixidó, perquè alguns dels treballadors d'aquesta fàbrica de Riudecols (Tarragona) porten dos anys seguits guanyant la Grossa de Nadal. No obstant això, altres s'autoqualifiquen de "ximples" perquè no havien adquirit dècims ni el 2019, ni el 2020.

Aquest tampoc ha estat un any precisament fàcil pels treballadors d'Indústries Teixidó. Com moltes d'altres empreses també es van veure afectats per dos ERTO. La pandèmia va retallar de forma dràstica la demanda de peces i prop de 380 treballadors van passar a l'atur temporalment en ple confinament.

Afortunat per segon any consecutiu

Jordi Valero no oblidarà aquest dimarts. Era al seu despatx i, de sobte, ha sentit molts crits. Com ja va fer l'any passat, quan portava un número distribuït a través del centre aragonès el Cachirulo de Reus, que va repartir 320 milions, tornarà a repartir els diners entre els seus familiars i acabarà de pagar l'apartament que va comprar llavors.

Un altre treballador, Óscar, ha dit estar tremolant pel premi i ha avançat que amb els diners pensa "tapar forats, molts forats" i és que, segons ha comentat, l'any 2008 tenia una empresa que va haver de tancar per la crisi i encara arrossega deutes d'aquella etapa.

Però no tots els 450 treballadors havien adquirit dècims al comitè d'empresa.

La sort ha passat de llarg d'alguns treballadors. Dos d'ells, sense voler donar els seus noms, han indicat que no tenien, cap dècim perquè són dels que creuen que mai toca. "Et pots imaginar com em sento ara", ha postil·lat capcot. El seu company ha reconegut que sí que sol comprar, però que li van passar els dies i no ho va arribar a fer. "Veient el pessic que ha arribat avui aquí se'm queda cara de ximple", ha afegit.

Una empresa que havia passat per dos ERTO

Situada a Riudecols (Tarragona), Indústries Teixidó va ser fundada l'any 1952 per Artemi Teixidó, un jove emprenedor d'aquesta localitat, de 25 anys d'edat, mort el passat mes d'abril als 92 anys. Amb tot just quatre operaris, va començar fabricant peces per a muntures d'ulleres i, actualment, l'empresa es dedica a la fabricació en sèrie de peces mecanitzades d'alta precisió, donant ocupació a unes 450 persones. Consolidada en els anys seixanta, a la dècada dels setanta va començar a realitzar les primeres exportacions i avui exporta a una vintena de països de tot el món.