Enlaces accesibilidad
Pressupostos 2021

L'Ajuntament de Barcelona aprova els pressupostos de 3.231 milions per 2021

  • Els comptes per l'any vinent creixen en un 6,5% i busquen fer front a l'emergència sanitària i econòmica
  • Amb l'execució d'aquest pressupost, l'Ajuntament elevarà el seu endeutament fins al 36%, però no consideren que sigui una amenaça a l'equilibri financer

Per
El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres els pressupostos de 2021

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimecres els pressupostos de 2021, que aconsegueixen la xifra rècord de 3.231 milions d'euros, amb el vot favorable dels grups que conformen el govern municipal -comuns i PSC-, d'ERC i de la Barcelona pel Canvi de Manuel Valls i Eva Parera.

Els comptes creixen en 197,5 milions (un 6,5% més) en relació amb les dades de 2020 i busquen fer front a l'emergència sanitària i econòmica derivada de la pandèmia han recaptat el suport de 30 dels 41 regidors del consistori, a més de l'abstenció dels dos regidors del PP i el vot contrari de JxCat (5) i Cs (4).

Es manté la rebaixa de les taxes de les terrasses

El ple també ha donat llum verda a les noves ordenances fiscals, que mantenen el 75% de rebaixa en la taxa de terrasses durant 2021 i congelen la resta de taxes i impostos municipals, amb el vot afirmatiu de comuns, PSC i ERC, l'abstenció de Barcelona pel Canvi i el rebuig de JxCat, Cs i PP.

Els pressupostos estaran destinats a serveis socials, plans d'ocupació, política d'habitatge, escoles, ajudes a , i inversions en districtes per a atallar la crisi econòmica i social i recuperar la ciutat.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, i el president del grup d'ERC a l'Ajuntament, Ernest Maragall, destaquen que aquests pressupostos són "progressistes" i "imprescindibles" en aquest moment actual per a avançar en una "transició ecològica i econòmica" de la ciutat.