Enlaces accesibilidad
Tancament perimetral

Llargues cues per accedir a la Cerdanya i el Ripollès pels controls policials

  • Els conductors que no poden justificar l'entrada o sortida han de girar cua
  • El túnel del Cadí ha registrat cues quilomètriques de vehicles durant tot el dia

Por
Els controls policials han provocat llargues cues a l'entrada sud de Ripoll a la C-17

Primer dia de tancament perimetral al Ripollès per intentar contenir la propagació de contagis de la covid-19. Des de les set del matí, s'han viscut retencions en punts estratègics com a l'entrada sud de Ripoll a la C-17, especialment per accedir a la comarca. Els Mossos d'Esquadra aturen els conductors, i aquells que no poden justificar el desplaçament per motius laborals i altres situacions excepcionals han de girar cua.

Els Mossos d'Esquadra aturen els conductors i demanen que el justificant per entrar al Ripollès

Els Mossos d'Esquadra aturen els conductors i demanen que el justificant per entrar al Ripollès ACN

Retencions al túnel del Cadí per anar a la Cerdanya

El túnel del Cadí (C-16) ha registrat aquest dimecres cues quilomètriques de vehicles que volien accedir a la Cerdanya. Els Mossos d'Esquadra paren un per un a tots els vehicles i demanen la documentació als conductors. Molts d'aquests que volien accedir a la Cerdanya han hagut de girar cua, obligats pels agents. Un helicòpter dels Mossos també sobrevola la zona per controlar la circulació al peatge del túnel del Cadí. Aquest, però, no és l'únic control que la policia té ubicat a la Cerdanya i n'hi ha d'altres repartits pel territori com ara Martinet (N-260). Molts dels conductors portaven la documentació necessària per poder viatjar, però altres han hagut de girar argumentant que desconeixien el tancament de la Cerdanya.

Control dels Mossos d'Esquadra a l'entrada del túnel del Cadí venint de la Cerdanya

Control dels Mossos d'Esquadra a l'entrada del túnel del Cadí venint de la Cerdanya ACN

Els controls es fan en compliment de l'última resolució del Procicat, que ha entrat en vigor aquesta mitjanit i amb una durada de 15 dies. Afecta la Cerdanya i el Ripollès, on s'han disparat els contagis molt per sobre de la mitjana catalana.