Enlaces accesibilidad
Restriccions

El Govern es defensa de les crítiques del sector turístic del Ripollès i la Cerdanya

  • El Govern aprovarà una primera partida de 4,3 milions en ajuts directes als sectors afectats
  • Alguns alcaldes lamenten que estan pagant la improvisació del Govern per no voler "tancar Barcelona"
  • La consellera Vergés assegura que els contagis s'havien disparat a diferència de la resta del territori
  • El sector turístic assegura que tenien un 90% de reserves per Nadal i diu sentir-se enganyat

Por
Indignació al sector turístic de la Cerdanya i el Ripollès per les restriccions

El Govern aprovarà dimarts vinent una primera transferència de 4,3 milions d'euros per articular ajuts directes a empreses dels sectors de la restauració, el turisme i el comerç del Ripollès i la Cerdanya. El tancament decretat aquest dimarts per l'augment de casos de covid-19 ha provocat la indignació i la ràbia dels hotelers i restauradors. El president de l'Associació d'Hostaleria del Ripollès, Fran Barroso, lamentava que la decisió s'hagi pres quan falten dos dies per Nadal i en un moment en què hi havia un 90% de reserves de mitjana després de l'obertura de fa una setmana de les pistes d'esquí.

El Govern destinarà 4,3 milions en ajuts directes als sectors afectats

"Al costat de salvar vides, hem de protegir llocs de treball i el Govern s'ha posat en marxa", ha dit el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda en funcions, Pere Aragonès alhora d'anunciar el primer paquet d'ajuts als sectors . Els establiments que han demanat una subvenció prèvia i són a les bases de l'executiu català rebran els diners d'ofici. La resta podran sol·licitar els recursos i rebre'ls "el més aviat possible", ha dit el conseller d'Empresa, Ramon Tremosa.

El Govern destina 4,3 milions en ajuts directes a la restauració, el turisme i el comerç del Ripollès i la Cerdanya

En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat les restriccions adoptades pel Govern. Adverteix que la situació a la Cerdanya i el Ripollès s'havia disparat a diferència de la contenció que s'ha assolit al conjunt del territori.

Crítiques al Govern per "no tancar Barcelona"

L' alcaldessa de Campdevànol i presidenta del Patronat de l'Hospital Comarcal, Dolors Costa, acusa el Govern de "castigar" el Ripollès per Nadal i assegura que “això no s'atreveixen a fer-ho amb Barcelona". No entén les formes com s’han fet les coses i creu que la decisió és "una manca de respecte al territori", presa amb "nocturnitat", insisteix, d'una gestió "nefasta" de la Generalitat i un desgavell polític.

La fallida del sector turístic local

L'alcaldessa de Campevànol acusa al Govern de no haver fet res mentre el risc de rebrot pujava: "Es va permetre la mobilitat durant el pont de la Puríssima, causa principal de l'actual increment dels índex de rebrot i contagis".

En la mateixa línia s’ha expressat el propietari de Intercerdanya, Marcel Cardeña, que ha explicat la greu afectació pel sector turístic de la Cerdanya a només dos dies de Nadal. Diu "sentir-se enganyat" perquè desprès que els donessin el vistiplau al Pla Director Comarcal ara han perdut tota la inversió.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, considera que les mesures adoptades pel Govern eren necessàries davant l'escalada dels contagis per Covid-19 dels darrers dies tot i que alhora reclama ajuts directes al sector.

Piñeira assegura que el desembre suposa un 40% de la facturació anual de diversos sectors de la comarca.