Enlaces accesibilidad

Alba Vergés: "És un dia d'esperança i un punt d'inflexió"

  • Pere Aragonès: “Comencem a veure la llum al final del túnel; és el principi de la fi del malson de la covid-19"
  • El secretari de Salut Pública demana al personal de les residències i el sanitari que donin el consentiment a vacunar-se

Per
Satisfacció i prudència per part del Govern en l'inici de la vacunació contra el coronavirus

Satisfacció i prudència per part del Govern en l'inici de la vacunació contra el coronavirus. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que avui “és un dia d'esperança i un punt d'inflexió després d’un 2020 molt dur i cru”, però ha recalcat “que no podem abaixar la guàrdia". Així ho ha expressat en declaracions a l'exterior de la residència Feixa Llarga. Vergés ha recordat que en les pròximes dues setmanes hauran rebut la primera dosi fins a 104.000 persones de les residències de Catalunya. La titular de Salut confia que “en sis setmanes, tindrem immunitat de grup a les residències de gent gran". També ha volgut mostrar un agraïment especial “a tot l'equip que administrarà les vacunes. Les infermeres que s'han bolcat en aquesta feina".

Aragonès, Vergés i Argimon amb la primera dona vacunada contra la Covid-19 de Catalunya

Aragonès, Vergés i Argimon amb la primera dona vacunada contra la Covid-19 de Catalunya Departament de Salut

Aragonès: “És l’hora de fer l’últim esforç"

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha destacat que avui, primer dia de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya, “comencem a veure la llum al final del túnel; és el principi de la fi del malson de la Covid-19. Avui comencem a construir la immunitat de grup per poder recuperar la normalitat de les nostres vides”.

Pere Aragonès: Comencen a veure la llum al final del túnel, però queda túnel

Aragonès ha insistit que no s'ha d'abaixar la guàrdia fins que no existeixi la immunitat de grup. “És l’hora de fer l’últim esforç. Cuidem-nos i cuidem els que més estimem. La vacuna ens ajudarà a combatre la pandèmia, però fins que no existeixi la immunitat de grup no ens podem sentir 100% segurs”. També ha remarcat que “avui, a part de posar en valor la tasca científica, també és un dia per posar en valor que la vacuna arribarà a tothom gràcies al sistema públic de Salut del país".

Argimon fa una crida a vacunar-se

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha demanat al personal de les residències i el sanitari que donin el consentiment a vacunar-se: “És necessari que tots donem el consentiment i fem aquest pas que ens portarà a una vida més normal”. Argimon ha assegurat que és important aconseguir una immunitat de grup en el món residencial: "Són les persones més fràgils i que han patit més".