Enlaces accesibilidad

El Govern descarta endurir les restriccions per Cap d'Any

  • Les restriccions actuals s'allarguen fins l'11 de gener
  • Salut trenca el contracte amb Ferrovial i gestionarà directament els rastrejos

Per
El Govern mante les mesures anti-Covid fins a l'11 de gener

El conseller d’interior, Miquel Samper, ha explicat que tot i la preocupació per l’increment de la pressió assistencial no serà necessari incrementar les actuals restriccions de cara a Cap d’Any. D’aquesta manera, s’allarguen les mesures en vigor des del 21 de desembre fins a l'11 de gener si no hi ha un nou empitjorament de les dades epidemiològiques.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una decidida defensa, de la seva banda, de les mesures ja en vigor: “Ens han anat bé durant aquestes dates de Nadal i son les que ens han de permetre protegir-nos de cara a la resta de festes”.

De la seva banda, la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha matisat que estan preocupats per l’increment de la pressió assistencial i d’aquí que hagi llançat una nova crida a evitar qualsevol tipus de mobilitat que no sigui imprescindible.

Salut trenca el contracte amb Ferrovial

Salut finalitzarà el contracte amb Ferrovial el proper 31 de gener, i contractarà directament de 450 a 750 professionals per fer les tasques de seguiment telefònic de la covid-19, segons ha anunciat aquest dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés. El seguiment passarà a estar dirigit directament per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, amb un pressupost d'uns 19 milions d'euros. Aquests nous rastrejadors no només trucaran contactes estrets, sinó que posaran en agenda les proves diagnòstiques d'aquests contactes, alliberant de feina a l'atenció primària, i faran també un cribratge de "salut emocional" per derivar la gent que ho necessiti als psicòlegs del 061, o identificar necessitats socials per complir bé les quarantenes.