Enlaces accesibilidad

Els Reis d'Orient arriben aquest any amb visites més immersives i interactives

  • Els Reis substitueixen la tradicional cavalcada per recorreguts més immersius

Experiències adaptades a la situació generada per la pandèmia i amb mesures de seguretat

Per
El Parc de la Màgia d'Orient situat al Fòrum de Barcelona

Malgrat la pandèmia generada per la Covid-19 la il·lusió dels infants per l'arribada dels Reis d'Orient segueix present. Per aquest motiu aquest any les tradicionals cavalcades s'han hagut d'adaptar en forma de recorreguts interactius.  Noves i originals maneres de no trencar amb la tradició nadalenca es poden visitar a Barcelona.

Parc de la Màgia al Fòrum

Al Fòrum de Barcelona s'obre avui el campament dels Reis d'Orient en substitució de la cavalcada. L'anomenat Parc de la Màgia ocupa un total de 10 mil metres quadrats amb vuit espais diferents: carrosses, vestits, estris i tota mena d'utillatges reials, amb música, sons i olors que conviden als visitants a un viatge a l'Orient. A més els petits podran deixar a la bústia reial la seva carta als Reis. El Parc de la Màgia estarà obert fins al 5 de gener al matí i les entrades ja hi són exhaurides.

Parc de la Màgia al Fòrum de Barcelona

Parc de la Màgia al Fòrum de Barcelona

Un recorregut únic

El recorregut comença en l'espai de la Recepció i Logística, un magatzem de joguines creat per la companyia Antigua i Barbuda on es classifiquen, es fa l'embalatge dels regals i el control de la qualitat. El segon ambient està dedicat al carbó,  on passejareu per una mina amb vagonetes i sacs de carbó. La tercera zona està dedicada a l'Estrella, una instal·lació lumínica dissenyada per l'escenògraf José Menchero. Després de l'Estrella anunciadora arriben: Les seves Majestats.

Un ambient dedicat a Melchor, inspirat en un jardí d'Orient i on veureu la carrossa, haimes, vestuari de la comitiva i la música, que ens traslladaran al país d'origen del Rei Melchor. Seguidament ens endinsarem en el món del Rei Gaspar, el rei de la ciència, on la tecnologia i la llum són protagonistes.  L'ambient del rei Baltasar evoca un univers on les persones, els animals i la vegetació conflueixen en complet equilibri. Trobareu elefants, zebres, girafes, marionetes, màscares i altres elements màgics.

Per últim, la carrossa dels xumets on els petits podran deixar els seus xumets i veurem llits i peluixos que recorden que aquella nit hem d'anar a dormir d'hora.

La part final del recorregut està dedicada a les cartes que els nens i nenes envien a Les seves Majestats i està dividida en tres espais. El primer està presidit per la carrossa de correus i és un homenatge als voluntaris que cada any ajuden a que les cartes dels infants arribin als Reis. En el segon, els visitants trobaran una cinta transportadora on podran dipositar la seva carta, que serà engolida per una colossal bústia.

La Fàbrica dels Reis d'Orient

Un altre espai destinat a aquest esdeveniment és la Fàbrica dels Reis d'Orient situada al recinte de Fabra i Coats, al districte de Sant Andreu que tornarà a obrir al públic això si, aquest any adaptant-se a la situació generada per la pandèmia de la Covid-19. Les dates en què es podrà visitar la màgica factoria seran els dies 28, 29 i 30 de desembre, i el 2, el 3 i el 4 de gener. És podran reservar les entrades gratuïtes a través del web del Nadal a Barcelona

Façana de la Fàbrica dels Reis d'Orient de Fabra i Coats

Façana de la Fàbrica dels Reis d'Orient de Fabra i Coats

Aquest any descobrirem el gran misteri que s'amaga en els somnis escrits a les cartes.  Els balls, els espais extraordinaris i la interacció dels Reis Mags amb algunes persones i andròmines fan d'aquesta fàbrica un lloc màgic i ple de secrets. La fàbrica funciona a ple rendiment i tot hi flueix prodigiosament, i això és gràcies als infants que vénen a visitar-la, al seu somriure i als desitjos escrits, amb molta il·lusió, a les cartes.

I no podem oblidar que a aquesta màgia s'hi afegeixen fets que canvien la visió del nostre entorn; en aquest sentit, descobrirem uns secrets amagats als quals només els visitants tindran accés: el reciclatge, la diversitat i la seguretat seran els punts forts de la Fàbrica dels Reis d'enguany.