Enlaces accesibilidad

Pfizer endarrereix a dimarts l'entrega de vacunes a Espanya per un problema logístic

  • La farmacèutica ha comunicat retards a vuit països europeus, entre ells Espanya
  • Segons Pfizer el problema ja està resolt i les vacunes arribaran en les pròximes hores

Per
Vacuna de Pfizer
Vacuna de Pfizer

El primer lot setmanal de 350.000 dosis de la vacuna contra la covid-19 que Espanya tenia previst rebre aquest dilluns per continuar amb la campanya d'immunització s'ha posposat a dimarts per un retard logísitic. La farmacèutica Pfizer l'atribueix al procés de càrrega i enviament des de la seva fàbrica a Bèlgica. Així ho comunicat al Ministeri de Sanitat.

En un comunicat, la companyia indica que en la nit d'aquest dilluns ha estat informada per la seva fàbrica de Puurs de el retard dels enviaments a vuit països europeus, entre les quals s'inclou Espanya, a causa d'un problema en el procés de càrrega i enviament. Segons la farmacèutica, la situació ja està resolta, tot i que "el pròxim lliurament de vacunes es retardarà unes hores i arribarà a Espanya el dimarts 29 de desembre per la continuació de la vacunació en tot el territori nacional".

Noves remeses cada dilluns durant 12 setmanes

Les primeres 9.750 dosis de la vacuna de Pfizer / BioNtech -considerades una "primera entrega simbòlica" - van arribar aquest dissabte a un centre logístic de Guadalajara, després de passar la nit a la caserna de la Guàrdia Civil de Lerma (Burgos). Aquí seguiran arribant noves unitats cada dilluns durant les pròximes 12 setmanes, des d'on seran distribuïdes a altres 50 punts d'Espanya, que no seran revelats per motius de seguretat.

Aquesta primera entrega de vacunes està previst que s'ampliï cada setmana amb 350.000 dosis fins a un total de 4,5 milions de fàrmacs, que aniran destinats a aquesta primera etapa als grups prioritaris. La Generalitat espera rebre aquest dimarts 60.000 dosis setmanals que permetran el desenvolupament de la primera etapa de la vacunació.