Enlaces accesibilidad
Un dia més tard

Arriben a Espanya les 370.000 dosis de la vacuna de Pfizer per iniciar la "vacunació massiva"

  • El Banc de Sang i Teixits ha rebut el vaccí per preparar la distribució al territori
  • La vacunació contra la covid-19 es reprendrà finalment dimecres a Catalunya

Per
Catalunya rep les primeres 60 mil dosis de Pfizer per la vacunació massiva

Prop de 370.000 dosis de la vacuna de Pfizer han arribat aquest dimarts a cinc aeroports estatals per iniciar la "vacunació massiva", després que aquest diumenge se subministressin les primeres dosis. L'arribada estava prevista per aquest dilluns però la companyia farmacèutica va anunciar el retard d'un dia per un problema logístic. Les vacunes han arribat als aeroports de Madrid, Barcelona, Vitòria, València i Sevilla. A Catalunya, han arribat unes 60 mil dosis cap a les 8.00 hores al Banc de Sang i Teixits, des d’on s’ha preparat el repartiment arreu del territori.

La vacunació a Catalunya es rependrà aquest dimecres

La campanya de vacunació contra la covid-19 es reprendrà finalment dimecres a Catalunya i no aquest dimarts com estava previst, segons ha comunicat el Departament de Salut. Després del problema logístic de Pfizer, les noves dosis de vaccí han arribat al Banc de Sang i Teixits sense temps material per redistribuir-les. La complexitat logística fa impossible reprendre la campanya de vacunació a les diferents residències com estava previst.

Noves remeses cada dilluns durant 12 setmanes

Les primeres 9.750 dosis de la vacuna de Pfizer / BioNtech -considerades una "primera entrega simbòlica" - van arribar aquest dissabte a un centre logístic de Guadalajara, després de passar la nit a la caserna de la Guàrdia Civil de Lerma (Burgos). Aquí seguiran arribant noves unitats cada dilluns durant les pròximes 12 setmanes, des d'on seran distribuïdes a altres 50 punts d'Espanya, que no seran revelats per motius de seguretat.

Aquesta primera entrega de vacunes està previst que s'ampliï cada setmana amb 350.000 dosis fins a un total de 4,5 milions de fàrmacs, que aniran destinats a aquesta primera etapa als grups prioritaris. La Generalitat espera rebre 60.000 dosis setmanals que permetran el desenvolupament de la primera etapa de la vacunació.