Enlaces accesibilidad

Indignació per la macrofesta amb centenars de persones a Llinars del Vallès

  • Els Mossos avisen als participants que desallotjaran la nau en les pròximes hores si no marxen
  • Allau de crítiques per la falta de control i de reacció de les administracions

Per
Centenars de persones participen en una festa il·legal a Llinars del Vallès

Són centenars de persones les que hi participen. Es desconeix quantes, però se sap que la majoria són joves i de diferents nacionalitats. Ho fan des d'ahir al vespre saltant-se totes les mesures de prevenció per frenar la covid-19. Segons la policia catalana, hi ha més de 200 vehicles al voltant de la nau coneguda com a 'Bòbila' i moltes són furgonetes on s'hi pot dormir.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Llinars del Vallès fa hores que hi són allà, però a distància. De moment, només han muntat un control per identificar a les persones que surten. Poques, de moment. No arriba a una desena. Durant totes aquestes hores, la policia ha mantingut una actitud passiva. Segons han explicat, estan actuant amb criteris de "proporcionalitat" i, fins ara, havien descartat un desallotjament a la força per evitar possibles enfrontaments. Aquesta nit, davant l'allau de crítiques, han començat a forçar una sortida a aquesta situació.

Avís del Mossos als participants

Els Mossos d'Esquadra han avisat els participants de la 'rave' de Llinars del Vallès que desallotjaran la nau abandonada en les pròximes hores si no marxen. I és que els assistents a la festa il·legal havien manifestat inicialment la intenció de quedar-s'hi fins dilluns i ara caldrà veure com reaccionen a la petició dels Mossos. Paralel·lament, des de la conselleria d'Interior han reclamat al Departament de Salut un protocol d'actuació davant d'una possible intervenció.

Imatges de l'interior de la 'rave' en una nau abandona de Llinars del Vallès

No és el primer cap d'any que ho fan

No és la primera vegada que a aquesta nau s'hi fa una festa d’aquestes característiques i els veïns diuen que "n’estan farts". Reclamen a les autoritats que "actuïn" i que "posin fre" a aquestes macrofestes il·legals. Segons ha detallat a l'ACN l'alcalde del municipi, Martí Pujol, fa dos anys ja hi va haver una festa d'aquestes característiques per Cap d'Any i també l'any passat hi va haver un nou intent, que en aquella ocasió es va poder aturar a temps.

L’amo del restaurant ‘El Collet’ ha vist amb sorpresa com aquest matí el seu pàrquing era ple de cotxes dels assistents a la festa. La majoria no superen la vintena d'anys, molts són francesos però també hi ha força catalans.

Indignació del sector de l'oci nocturn

La passivitat per desallotjar la nau abandonada on s'està celebrant la 'rave' ha indignat el sector de l'oci nocturn. La patronal Fecalon no entén com no s'ha pogut detectar aquesta festa il·legal, amb més de 200 vehicles aparcats i que han arribat de diferents països d'Europa, com França o Itàlia.

Fecalon lamenta l'actuació de les administracions i recorden que ells ja ho van advertir: que el tancament del sector comportaria l'increment de festes incontrolades i il·legals.