Enlaces accesibilidad

Alex Arenas: "Estem davant la crisi sanitària més greu de la nostra història"

  • L'investigador de la Universitat Rovira i Virgili creu que "el que ha passat al Regne Unit és el tràiler del que passarà aquí"
  • Arenas adverteix que "la nova variant de la Covid-19 és un 56% més transmissible"

Per
Àlex Arenas: "Un tancament global és l'opció més plausible"

El físic i catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, Alex Arenas, considera que "l'escenari més plausible davant les dades que tenim és el d'un tancament global".  Arenas s'ha mostrat decebut amb les mesures adoptades per les autoritats sanitàries,  perquè haurien de protegir tota la població.

L'investigador de la URL adverteix que la situació actual del Regne Unit és un "trailer" del que ens passarà a nosaltres. Per evitar-ho considera que el primer que s'hauria de fer és "escoltar quan les coses es diuen a temps, perquè quan no hi ha temps les mesures es tornen més estrictes". "Portem mesos insistint que s'han d'evitar els esdeveniments on la mobilitat es dispara i es produeix una acceleració de l'epidèmia", ha afegit. "Cada dia que passa en el que no s'han pres mesures proactives per evitar el que ve, s'han de fer mesures més dràstiques", assegura.

Cal accelerar la vacunació

Arenas adverteix que les actuals restriccions de macro mobilitat no són suficients i que l'important ara seria accelerar la vacunació. Amb les 60.000 vacunes que hi ha a la setmana i les 8.500 al dia acabaríem de vacunar al 75% de la població l'any 2024, per tant, cal incrementar la capacitat de vacunació per 3 o per 4.

"Tenim infermeres suficients i tenim les vacunes aquí. Això és una carrera contra rellotge, no sé a què esperem. S'ha de treballar 24 h al dia i 7 dies a la setmana perquè estem en la crisi sanitària més greu de la nostra història"

Afirma a més, que "la situació se'ns ha complicat en l'últim més per la variant que va aparèixer al Regne Unit i que és molt probable que estigui estesa a Catalunya". Aquesta és fins a un 56% més transmissible i afecta de manera important a les edats d'entre 0 i 19 anys. "Demano als polítics que s'imposi el principi de prudència"