Enlaces accesibilidad

Llibertat provisional pels dos organitzadors de la 'rave' de Llinars

  • Els detinguts hauran de compareixer periòdicament davant del jutjat
  • Han negat ser els organitzadors de la festa il·legal i han denunciat que són caps de turc
  • Els assistents seran sancionats amb multes administratives de fins a 3.000 euros

Per
Desallotgen la nau de Llinars del Vallès després de 2 nits de festa il·legal

La magistrada del jutjat d’instrucció 1 de Granollers ha acordat llibertat provisional amb compareixences periòdiques pels dos organitzadors de la festa rave de Llinars del Vallès. Els detinguts només han contestat a les preguntes dels seus advocats. Segons la seva defensa, ells han negat ser els organitzadors de la festa il·legal i han denunciat que són caps de turc. La causa està oberta pels delictes de resistència i desobediència. No por un delicte contra la salut pública como van valorar els Mossos d'Esquadra. Pel que fa als quatre altres investigats, seran citats a declarar quan es consideri oportú a mesura que avanci la instrucció, segons ha apuntat el TSJC en un comunicat.

Acusats de resistència i desobediència

Se'ls acusa d'un delicte de resistència i desobediència a agents de l'autoritat, després que no van posar punt i final a la festa organitzada en una nau abandonada als afores del municipi. Es tracta d'una dona de 29 anys holandesa i amb veïnatge a Amsterdam, i un home de 22 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Tarragona. En l'operatiu es va identificar 215 persones, que seran denunciades per vulnerar la normativa vinculada a les restriccions sanitàries amb multes de 3.000 euros, mentre que els organitzadors hauran d'afrontar sancions de fins a 600.000 euros.

Concluye el desalojo de la 'rave' de Llinars con dos detenidos y cinco investigados

Els detinguts no tenen antecedents

Segons han informat fonts dels Mossos d'Esquadra no es té constància d'antecedents en cap dels dos acusats, que van ser detinguts al mateix lloc on se celebrava la festa i van ser traslladats a la comissaria del cos a Granollers. A banda, cinc persones més van quedar investigades per un presumpte delicte de desobediència. Durant l'operatiu policial, en què van participar-hi uns 200 agents dels Mossos d'Esquadra, es va identificar un total de 215 persones. No obstant, es creu que més participants haurien marxat del lloc sense abans de l'operatiu. Un centenar dels identificats eren espanyols, 35 francesos, 10 italians, 10 andorrans, a més de persones procedents d'Àustria, Holanda o Luxemburg