Enlaces accesibilidad

Els millors moments de 'La Nit de Reis' de RTVE Catalunya

  • La 1 ha emès un programa especial de dues hores presentat per Anna Simon
  • El programa ha comptat amb les actuacions del grup Xiula i del mag Pere Rafart
  • Fa 30 anys que es fa la retransmissió d'aquesta nit tan màgica i enguany no ha estat una excepció

Per
Nit de Reis

Un any més RTVE Catalunya us ha portat a casa la il·lusió d'una nit tan especial com l'arribada dels Reis d'Orient. Amb l'Anna Simon al capdavant, acompanyada del periodista Amat Carceller i del Nacho, un ós rentador molt entremaliat s'ha retransmès l'arribada dels Reis d'Orient a Barcelona en un programa especial a La 1. Com marca la tradició, els reis han arribat a bord del pailebot Santa Eulàlia, per rebre les claus de la ciutat i poder entrar a deixar els regals a totes les cases.

Allà s'han trobat amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha fet un discurs esperançador i d'agraïment a tots els nens i nenes.

Els regals dels Reis a la ciutat

El regal que ha ofert el rei Melcior a la ciutat de Barcelona ha estat una llavor, que no necessita gaire aigua, i permetrà als ciutadans créixer sans i plens d'energia i, també, descobrir una vida equilibrada amb la natura. El rei Gaspar, per la seva banda, ha regalat un mineral, una pedra translúcida que reflecteix la llum perquè vol demostrar la importància de la ciència, ja que el coneixement i la cultura impulsen tota la societat. El rei Baltasar ha dut una ploma d'ocell del paradís per tal d'encoratjar-nos a tenir cura del medi ambient, tant com fins ara o, fins i tot, més si és possible.

Seguidament, Ses Majestats s'han traslladat al Parc del Fòrum per encarregar-se de les cartes de tots els nens i nenes. Ho han fet acompanyats dels ballarins i de les tradicionals músiques de la Màgia de Barcelona.

Una nit fantàstica que arriba a totes les llars catalanes. Hem pogut connectar amb Tarragona, Lleida, Girona i L'Hospitalet de Llobregat per comprovar com han viscut l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Música i molta màgia

No han faltat les actuacions musicals del grup Xiula, que han interpretat dos temes: 'Salvem els cangurs' i 'Descontrol' i també, la visita del Mag Pere Rafart amb uns trucs de màgia fascinants.

Nit de Reis - Xiula canta 'Salvem els cangurs'

No l'has pogut seguir en directe? Doncs ja tens el programa especial 'Nit de Reis' disponible a la web www.rtve.cat i a les xarxes socials de RTVE Catalunya: YouTube,  InstagramTwitter i Facebook.