Enlaces accesibilidad

Espanya rebrà les primeres dosis de la vacuna de Moderna en un termini d'entre set i deu dies

  • Illa destaca la importància d'adquirir "velocitat de creuer en el ritme de vacunació"
  • S'espera que en aproximadament 6 setmanes, es rebin unes 600.000 dosis

Per
L'Estat rebrà 600.000 dosis de la vacuna de Moderna en sis setmanes
L'Estat rebrà 600.000 dosis de la vacuna de Moderna en sis setmanes

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha avançat aquest dijous que entre els propers set i deu dies començaran a arribar a Espanya les primeres dosis de la vacuna de Moderna contra la COVID-19 i s'espera que en unes sis setmanes es rebin unes 600.000 dosis.

Com en el cas de Pfizer, les dosis de Moderna arribaran al magatzem central de Guadalajara, i des d'allà el Ministeri de Sanitat les distribuirà "de manera equitativa" a les CCAA. La logística de la distribució és menys complexa perquè la vacuna de Moderna s'ha de conservar a -20 °C (la de Pfizer -80 °C). Illa ha insistit que a finals de l'estiu ja hi haurà un 70% de població vacunada, i ha apuntat que ara l'important és que "anem adquirint velocitat de creuer en el ritme de vacunació".

Validada per la Unió Europea

Aquest anunci es produeix després que el dimecres la Comissió Europea hagi autoritzat l'ús de la vacuna de Moderna a la Unió Europea després de ser validada per l'Agència Europea del Medicament (EMA) hores abans, per la qual cosa serà la segona que s'administri a la UE seguint a la de Pfizer i BioNTech que es va aprovar el dia 21 de desembre.

"És una notícia molt positiva. En els pròxims set o deu dies començaríem a tenir dosis d'aquesta vacuna i la previsió, segons ens ha informat la companyia Moderna, és que en les pròximes sis setmanes rebrem unes 600.000 dosis d'aquesta vacuna", ha detallat Illa en roda de premsa a la delegació del Govern de Catalunya.

Illa ha recordat que la de Moderna és, igual que la de Pfizer, una vacuna "a doble dosi". Precisament, ha afegit que dilluns que ve es rebrà una nova remesa de la vacuna de Pfizer.

El ministre ha assegurat, al seu torn, que el pla de vacunació a Espanya "avança conforme al que es preveu", malgrat els retards registrats durant la primera setmana de campanya. "Anem adquirint velocitat de creuer", ha afirmat. També descarta el confinament domiciliari per ara.

La vacuna de Moderna "no altera el pla de vacunació"

El ministre ha recordat que, a més d'aquestes dues vacunes, Espanya espera rebre pròximament dosis de la vacuna desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d'Oxford, així com la de la farmacèutica Janssen, de Johnson & Johsnon, quan siguin aprovades també per la Comissió Europea.

En aquest sentit, ha assegurat que "la vacuna de Moderna no altera el pla de vacunació", ja que el Ministeri contempla un "portfolio" de set vacunes diferents que s'aniran rebent "progressivament". En aquest sentit, ha assegurat que la vacunació de la Covid-19 a Espanya "és una carrera de fons, no un sprint" i ha de fer-se de manera adequada.