Enlaces accesibilidad

Arriba el temporal de neu a Catalunya

  • No es descarta veure floquejar la part més alta de Barcelona
  • Interior avisa que l'episodi de mal temps serà "sever" i "molt generalitzat"

Per
Dissabte al matí nevarà a tot l'interior i a la costa la cota de neu voltarà els 100-200 metres

La neu ha arribat aquest dijous a diversos municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La precipitació és de caràcter feble, però ha enfarinat algunes zones del Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i el Priorat. Els flocs han arribat a indrets com el Perelló, Rasquera, Ginestar, Tivissa, Horta de Sant Joan, Paüls, Capçanes, els Guiamets, Vandellòs i també a parts elevades del Montsià. A Falset la neu ha emblanquinat cotxes i teulades mentre la Brigada Municipal s'afanya a llençar sal a les voreres per evitar que es formin plaques de gel.

Imatges de la nevada a Horta de Sant Joan, on la neu ha acumulat uns 2 centímetres

El pitjor moment serà dissabte, quan nevarà a qualsevol cota

Interior avisa que l'episodi de mal temps que es preveu aquest cap de setmana serà "sever" i "molt generalitzat" al territori català. "Són dies perquè tots ens quedem a casa", ha dit en roda de premsa el conseller Miquel Sàmper, que ha cridat a no fer desplaçaments, només els "necessaris i inajornables". El director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, ha demanat "molta precaució" davant del "còctel" de neu, vent, pluja i mala mar que s'aproxima. Entre dissabte i diumenge nevarà a gairebé a totes les cotes i afectarà sobretot l'interior de Catalunya, amb gruixos molt importants al terç sud i interior del quadrant nord-est. També es preveu un temporal marítim acompanyat de ratxes fortes de vent de component est.

Protecció Civil recomana portar cadenes, aigua, aliments i una manta al nostre vehicle en cas de nevades.

Flocs de neu al Tibidabo

A Barcelona no es descarta veure floquejar la part més alta de la ciutat durant la matinada, ja que les nevades s'estendran a tot l'interior i localment arran de mar.

Nevades extenses a partir d'aquesta nit

Dissabte al matí nevarà a tot l'interior i a la costa la cota de neu voltarà els 100-200 metres, tot i que podria veure's floquejar a nivell de mar.

Sergi Loras ens explica la previsió del temps a Catalunya

Al llarg del dia, però, la cota de neu pujarà de llevant a ponent fins als 400 o més de 800 metres. A l'interior de Tarragona i sud de Lleida pot quedar molt baixa tot el dia.

A últimes hores de demà podria tornar a baixar fins als 300-500 metres a l'interior i cap al sud. Diumenge i fins dilluns a la matinada, la nevada es restringirà al Pirineu, Prepirineu per damunt dels 800-1.000 metres, mentre que cap a Tarragona i sud de Lleida encara nevaria en cotes molt baixes d'entre 200-500 metres.

Nevades a algunes zones del Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i el Priorat.

Nevades a algunes zones del Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i el Priorat.

El rècord oficial de fred a la península es manté en -32 °C

Un dels punts més freds del Pirineu va assolir ahir una mínima de -34,1 °C. Així i tot, el rècord oficial de fred a la península es manté en -32 °C i es va registrar l'any 1956.

En les zones més elevades de l'interior de Tarragona podria acumular-se més de mig metre de neu. 50 cm per tant, cap a les zones més elevades del prelitoral sud: Conca de Barberà, Priorat i Terra Alta.

Tot plegat amb gregal que bufarà a ratxes de 60/80 km/h a prop de la costa. Les onades superaran els 3/5 metres d'alçada.

El preu de la llum es dispara

El preu de la llum en el mercat majorista s'ha disparat enmig de l'onada de fred. Aquest divendres s'ha situat en els 94,99 euros hora, que és el segon més alt en la història, després dels 103,76 euros que va marcar l'11 de gener de 2002. Per aquest dissabte baixarà un 15% però seguirà per sobre dels 80 euros per megawatt hora (MWh). Tot i aquest descens, el pic màxim tindrà un preu de 121,24 euros el MWh, superior als 114,89 euros d'aquest divendres.