Enlaces accesibilidad

L'1,7 % dels treballadors de les escoles dóna positiu en el cribratge massiu als centres

  • Es preveu un "creixement vertical" dels casos durant les dues pròximes setmanes
  • La secretària general d'Educació Núria Cuenca, assegura que "aquesta crisi la superarem amb les escoles obertes"
  • Educació elaborarà un document on s'especificarà en quins casos es pot demanar l'atenció domiciliaria

Per
Educació fa un balanç positiu de la primera setmana del curs escolar
Educació fa un balanç positiu de la primera setmana del curs escolar

Un 1,7 % dels treballadors dels centres educatius ha donat positiu en el cribratge que es va començar fa una setmana coincidint amb l'inici del segon trimestre del curs escolar. En total s'han fet 32.892 proves, el que representa el 23 % del total dels treballadors. D'aquests tests d'automostra, un total de 565 (1,7 %) ha resultat positiu. «Estem a nivells sostenibles i manejables» ha assegurat la secretària general d'Educació, Núria Cuenca. El departament preveu fer 170.000 PCR en tres setmanes.

Educació confirma la determinació a mantenir les escoles obertes | Lourdes Gata

Educació fa un balanç positiu de la primera setmana de represa del curs escolar després de les vacances de Nadal. Tot i que alguns experts qüestionaven que el retorn a les aules fos segur, el departament creu que s'està mantenint la tendència del primer trimestre, i insisteixen que els centres seguiran oberts. «Les dades avalen el fet que les escoles no amplifiquen els contagis», assegura Cuenca.

Tot i això, Educació també reconeix que les setmanes vinents els centres experimentaran un «creixement bastant vertical de casos». La secretària general d'Educació ho atribueix a tres motius: l'elevat grau de contagis a la societat, que fa tres setmanes que no es recullen dades per les vacances escolars, i que s'estan fent cribratges als centres que fan aflorar casos positius que no s'haurien detectat.

Actualment hi ha 3 centres confinats, un d'ells l'escola d'educació especial Guru, a Sarrià, que ha hagut de tancar per un brot de coronavirus. En total, a Catalunya hi ha 1.057 grups confinats (1,47%). Pel que fa als docents confinats són 1.452 (0,91 %) i els alumnes confinats són 25.379 (1,76 %).

Document d'atenció domiciliària

Educació ha constatat en roda de premsa que s'està elaborant un document on s'especifica en quins casos es pot demanar l'atenció domiciliaria. Assegura a més que està prevista l'entrega de 300.000 dispositius a alumnes i 72.300 a docents, aquests últims lliurats ja en un 50%.