Enlaces accesibilidad

El temporal 'Hortensia' colpeja amb fort vent i pluges Barcelona

  • 'Hortensia' escombra Catalunya amb tempestes i ratxes de vent de 90 km/h
  • Els Bombers han atès fins a 239 avisos per incidents

Per
El 112 ha rebut 311 trucades relacionades amb incidències, 89 a Barcelona

A dos quarts de deu del matí d'aquest divendres ha arribat el plat fort de la borrasca 'Hortensia' a Barcelona amb un front de tempestes acompanyat de ratxes de vent de fins a 90 quilòmetres per hora i precipitacions de calamarsa en alguns punts.  Ha estat un episodi curt, però amb diverses afectacions en diferents punts. Per exemple, hi ha hagut retards al transport públic, concretament al tramvia. Cap a les 11 h del matí, però, ja s'ha recuperat la freqüència de pas habitual. En total, el 112 ha rebut 311 trucades relacionades amb incidències, 89 a Barcelona. En algunes àrees de Lleida és on hi ha hagut més precipitacions de calamarsa, acompanyades de molta activitat elèctrica. Les tempestes s'aniran afeblint durant el matí i a la tarda deixaran passo a cels buidats.

A Àger els Bombers retiren una alzina centenària tombada

A A Àger els Bombers retiren una alzina centenària tombada

Els bombers atenen 239 avisos pel temporal

Des de les 9.30 i fins a les 11.00 hores del matí els Bombers de la Generalitat han atès 239 avisos per incidents relacionats amb el vent.

També fins a les 11 hores, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 312 crides per incidències amb les ventades, la majoria a la província de Barcelona, amb 99 al Vallès Occidental, 91 al Barcelonès i 31 al Maresme.

En Concabella (Lleida), els Bombers treballen en el sanejament d'una coberta que ha caigut a causa del vent, i a Vilanova del Camí (Barcelona) han retirat un arbre que ha caigut sobre un camió aparcat, sense ferits en cap dels dos casos.

Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Ventcat per ventades, i ha demanat "molta precaució" durant tot el dia en la costa i el prelitoral sud i central; així com en Ponent i l'altiplà central.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha avisat que durant aquest episodi de vent les ratxes poden superar els 90 quilòmetres per hora en algunes comarques, i ha advertit que pot haver-hi ones de més de 2,5 metres d'altura.

Barcelona tanca de manera preventiva els parcs pel temporal de vent

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar aquest divendres tots els parcs de la ciutat de manera preventiva davant el temporal de vent, i ha activat el pla bàsic d'emergència municipal per ventades en fase d'alerta.

El consistori recomana retirar els tests i objectes de les façanes, els balcons i les terrasses, recollir tot el que el vent pugui fer caure, i extremar les precaucions en la realització d'activitats a l'aire lliure.

A Sabadell, els Bombers retiren els vidres de l'aparador d'una botiga

A Sabadell, els Bombers retiren els vidres de l'aparador d'una botiga

Rescatada sense lesions greus després de caure-li una palmera damunt del cotxe

Els Bombers de Barcelona han rescatat a una jove que havia quedat atrapada en el seu cotxe, sense sofrir lesions d'importància, després de caure-li damunt del vehicle una palmera a causa del temporal de pluja i vent que assota aquest divendres el litoral català.

L'accident ha ocorregut cap a les 9.50 hores del matí a l'altura del número 684 de l'Avinguda Diagonal de Barcelona, quan una palmera ha caigut damunt del cotxe que conduïa una jove, que ha quedat atrapada a l'interior del vehicle. Els Bombers han pogut rescatar a la jove, que no sofria lesions d'importància. Dues altres palmeres han caigut a l'altura de la via Augusta i a la Zona Franca.