Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Ernest Maragall: "Sembla que l'Estat vulgui unes eleccions quasi clandestines"

  • El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona defineix Illa com el candidat de PSC, Ciutadans i VOX
  • Inclou els Comuns com uns aliats per un futur govern d'esquerres a la Generalitat
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ernest Maragall: "Sembla que l'Estat vulgui unes eleccions quasi clandestines"

Ernest Maragall, president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, acusa l'Estat de mantenir la data del 14F perquè les eleccions siguin "quasi clandestines". Insisteix en què tant jutges com alguns partits pretenen una campanya electoral sense actes ni debats. Recorda que hem passat de les eleccions de 2017, amb una participació rècord, a les de 2021, amb una situació sanitària límit que afavorirà l'abstenció.

Votar amb les UCI al límit

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona reconeix que estaven i estan preparats per votar el 14F després de la sentència provisional del TSJC que no admet l'ajornament al mes de maig. Admet la seva incredulitat davant aquesta mesura i afirma que mantenir la data de febrer és un menysteniment per la salut física i democràtica de la ciutadania.

Salvador Illa, la figura central de l'unionisme

Ernest Maragall defineix Salvador Illa com el candidat de PSC, Ciudadanos i VOX. Té clar que acceptaria els vots de VOX si fossin necessaris per aconseguir governar. Creu el PSC renunciaria fàcilment a la seva convicció ideològica per tal de recuperar el control de les institucions catalanes.

Els Comuns i l'eix d'esquerres

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona insisteix en la possibilitat d'un pacte post electoral amb els Comuns. Estableix l'eix d'esquerres com un dels prioritaris en el futur Govern i amb ERC com a líder del progressisme, on també hi hauria JxCat.

Aposta pel dialeg i rebuig a la via unilateral

Ernest Maragall defensa la taula de negociació amb l'Estat i el compromís del seu partit per esgotar tot el camí. Critica l'opció unilateral que defensa JxCat i es pregunta si no s'ha après res dels fets de l'1 d'octubre. Insisteix en que ERC no vol posar a zero el marcador com pretén fer el partit de Carles Puigdemont. També assegura que si, com diu JxCat, superar el llindar del 50% dels vots implica tornar a declarar la independència, seria retrocedir com a país i societat.