Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Marc Ramentol: "Hem aconseguit controlar els contagis, però hem d'esperar que es reflecteixi als hospitals"

Per
Marc Ramentol: "Al final d'aquesta setmana hauran deixat d'arribar 40.000 dosis"

Marc Ramentol, Secretari General del Departament de Salut de la Generalitat creu que avui dia el creixement dels contagis s'ha aconseguit frenar, però encara no s'ha reflectit a la xarxa assistencial que continuarà aquests dies en una situació d'alta intensitat. A finals d'aquesta setmana s'arribarà probablement al pic assistencial.

La situació epidemiològica millora

Ramentol assegura que l'únic motiu del fet que les dades millorin de cara a les eleccions és la pròrroga de dues setmanes de les restriccions que el govern ha decidit implementar. Afirma també que els nous escenaris ens diuen que el 14-F tindrem aproximadament 2.300 contagis al dia i 700 persones ingressades a l'UCI i que el posicionament del govern era ajornar les eleccions perquè creien que no era el millor moment ni les millors condicions per dur-les a terme.

40.000 persones no vacunades aquesta setmana

Ramentol afirma que al final d'aquesta setmana hauran deixat d'arribar 40.000 dosis menys de les que el ministeri s'hi havia compromès a fer arribar, és a dir, 40.000 persones no vacunades. Assegura que la Unió Europea la conformen els estats i són aquests qui tenen capacitat d'incidir en els tractats comercials amb les farmacèutiques.

Espais de votació segurs

"Un dels elements dels protocols per convertir els espais de votació en segurs són les proves diagnòstiques en els membres de les meses". El Govern ha donat llum verda a l'estratègia de fer tests previs als membres de les meses electorals. També s'ha confirmat que hi haurà EPI en l'última franja.