Enlaces accesibilidad
Cafè d'Idees

Gay de Montellà: "El pas de Canadell per la Cambra no ha estat el que s'esperava"

  • L'expresident de Foment del Treball afirma que les empreses que han marxat pel procés trigaran a tornar a Catalunya
  • Considera que no s'han de pujar impostos a les rendes més altes
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Gay de Montellà: "El pas de Canadell per la Cambra no ha estat el que s'esperava"

Joaquim Gay de Montellà, expresident de Foment del Treball i el candidat que tanca la llista del PP de Catalunya a les eleccions al Parlament del 14 de febrer, considera que el pas de Joan Canadell per la Cambra de Barcelona no ha estat el que s'esperava. Creu que l'organisme ha de dedicar-se a les pimes i empreses, i no fer posicionament ni jugar a cap altra cosa.

L'abstenció, el gran perill del 14F

L'expresident de Foment del Treball demana que el proper 14F la gent vagi a votar. Afirma que si la participació no passa del 60% serà difícil tenir un resultat representatiu de la societat i defensa que el PP representa el centre dreta català que s'ha perdut durant el procés.

El difícil retorn de les empreses que han marxat

Gay de Montellà considera que costarà molt que tornin les prop de 7000 empreses que han marxat de Catalunya per les incerteses del procés. Critica que no hi ha inversió per part de les administracions i que la deslocalització és un fenòmen que no s'atura. També destaca que si les empreses no tenen confiança ni estabilitat al seu voltant, no tornaran de nou.

No pujar impostos als més rics

El candidat que tanca la llista del PP per Barcelona defensa rebaixar l'IRPF a les rendes més baixes però no pujar-lo als més rics. Creu que això no toca, i ho defineix com una "fal·làcia". Insisteix en que ja paguen a través de societats. Explica que la gent d'alt nivell adquisitiu té una estructura fiscal i patrimonial establerta.