Enlaces accesibilidad
Eleccions 14-F

Una incidència al sistema de comunicacions a Correus provoca llargues cues

  • El problema és a escala nacional i afecta tots els serveis que ofereix la companyia
  • Més de 500 contractacions addicionals per reforçar el servei de vot
  • Correus ampliarà l'horari de les seves oficines i algunes obriran a les tardes i també els dissabtes

Per
La incidència en el sistema de comunicacions de Correus ha alentit el registre del vot

Aquest matí s'ha produït una incidència en el sistema de comunicacions de Correus que ha alentit el registre del vot per correu per a les eleccions al Parlament. El problema ha estat a tot Espanya i ha afectat tots els serveis que ofereix la companyia, també els impresos per lliurar els vots als carters a domicili.

Des de la companyia atribueixen el problema a Telefònica i esperen solucionar-lo tan aviat com sigui possible. El problema d'avui se suma a les llargues cues que aquests dies s'han produït a les oficines per sol·licitar i emetre el vot per correu. Fins dimarts, el nombre de peticions per votar per correu en les eleccions del pròxim 14 de febrer s'havia disparat un 82 per cent respecte al mateix període de les eleccions al Parlament del 2017.

La gestió del vot per correu inclou l'admissió de les sol·licituds, la seva entrega a les delegacions provisionals de l'oficina del cens electoral, l'entrega a mà de la documentació electoral remesa als sol·licitants, i l'admissió del vot per correu i la seva custòdia en les oficines de destí fins a la seva entrega el mateix 14F a les meses electorals.

Correus custodia els vots fins a la seva entrega el mateix 14-F a les meses electorals

Correus obrirà els festius i ampliarà l'horari d'atenció al públic

1.512 contractes amb motiu de les eleccions

Correus ha anunciat que suma més de 500 contractacions addicionals per reforçar el servei de vot per correu de cara a les eleccions del 14F. D'aquesta manera, la xifra total serà de 1.512 nous empleats. Segons ha comunicat l'empresa, aquests treballadors s'encarregaran de l'atenció als ciutadans a les oficines, repartir enviaments o ocupar-se de tasques de caràcter logístic.

Ampliació del servei als electors

Amb motiu de la celebració dels comicis a Catalunya, Correus obrirà els festius i ampliarà l'horari d'atenció al públic a les seves 296 oficines, avançant l'obertura i retardant el tancament. Un centenar d'aquestes oficines estaran actives els dissabtes de 9 a 14 hores. Algunes oficines també obriran a les tardes, a més del centenar que ja ho fa habitualment.