Enlaces accesibilidad

Comencen a senyalitzar els laterals de l'Avinguda Diagonal i la Gran Via per evitar la circulació de cotxes i motos

  • Aquests carrils deixaran de ser una via de pas per creuar Barcelona en línia recta
  • S'obligarà a girar a la dreta en determinats carrers, exceptuant els taxis i les bicicletes
  • Els treballs duraran una setmana i es faran en horari nocturn, entre les 23:00 i les 6:00 hores

Per
Imatge d'un carril lateral de l'Avinguda Diagonal de Barcelona
Imatge d'un carril lateral de l'Avinguda Diagonal de Barcelona

La circulació en línia recta pels laterals de la Gran Via i la Diagonal quedarà restringida a partir d'ara. Cotxes i motos ja no podran aprofitar aquests carrils per travessar la ciutat en línia recta. Només ho podran fer el taxis i les bicicletes.

Estarà prohibit circular en línia recta pels laterals de l'Avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona

Estarà prohibit circular en línia recta pels laterals de l'Avinguda Diagonal i la Gran Via Ajuntament de Barcelona

Aquest dilluns comencen les obres de senyalització

L'Ajuntament de Barcelona començarà aquest dilluns a senyalitzar els laterals per fer obligatori el gir. L'objectiu és impedir que els laterals s'utilitzin com a via de trànsit alternativa als carrils centrals per circular per la ciutat. Els treballs de senyalització duraran una setmana i faran en horari nocturn, entre les 23:00 i les 6:00 hores, horari en el qual es produiran talls puntuals de trànsit.

Veïns i pàrquings podran accedir hi

L'accés pels veïns, pels pàrquings i per les persones de mobilitat reduïda estarà permesa. El consistori recorda que en cap tram estarà prohibida la circulació, però que serà obligatori buscar un camí alternatiu. L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat una campanya informativa dirigida al veïnat i als principals col·lectius afectats per la nova ordenació viària, amb avisos d'escala i cartelleria als edificis, equipaments, aparcaments i comerços i informació als panells d'informació variable de la ciutat.

A partir de l'estiu, carrils bici

En una segona fase, a partir de l’estiu, s’implantaran nous trams de carril bici unidireccional en calçada tant als laterals de l’avinguda Diagonal com als de la Gran Via, eliminant els actuals carrils bici situats a les voreres. En el cas de la Diagonal, aquesta infraestructura es pintarà tant al lateral mar com al lateral muntanya, en el tram comprès entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan, tenint en compte l’afectació per obres del col·lector. Pel que respecta a la Gran Via, els nous trams de carril bici en calçada estaran situats al lateral mar i al lateral muntanya, entre el carrer Pau Claris i el carrer de la Marina.