Enlaces accesibilidad
Sondeig GAD3

ERC guanya en escons, Illa en vots, però l'independentisme reforça la majoria absoluta

  • ERC guanyaria amb entre 36 i 38 escons i el PSC doblaria resultats
  • Els partits independentistes assoleixen el 52,7% del sufragi
  • Vox entraria al Parlament amb 7 escons i Ciutadans en perdria 30

Per
ERC guanyaria les eleccions del 14-F segons el sondeig de GAD3
ERC guanyaria les eleccions del 14-F segons el sondeig de GAD3 Ciutadans perd prop de 30 escons i passa de primera a sisena força

El sondeig elaborat per GAD3 per RTVE atorga la victòria de les eleccions d’aquest 14-F a Esquerra Republicana amb entre 36 i 38 escons i el 24,3% dels vots. De confirmar-se suposaria un increment d'entre 4 i 6 diputats més que als comicis del 2017. El PSC se situaria per darrere amb entre 34 i 36 escons. Doblaria pràcticament els resultats de fa 4 anys i de fet seria fins i tot el partit més votat amb el 24,5% del sufragi. Com a tercera força se situaria JxCat (30 - 33 escons) i el 20,5% dels vots, mantenint així pràcticament la representació que tenia fins ara i que era de 34 parlamentaris.

Sondeo de RTVE para las elecciones catalanas del 14F.

Sondeo de RTVE para las elecciones catalanas del 14F.

Les forces independentistes superen el 50% dels vots

Sumant les 4 principals forces independentistes, el sobiranisme assoliria el 52,7% dels vots. D'altra banda la conjunció d'ERC, JxCat, no necessitarien de la CUP per governar donat que podrien obtenir, per si sols, la majoria absoluta, amb els 68 escons necessaris.

Sondeo: así quedarían los bloques en las elecciones catalanas del 14F

Sondeo: así quedarían los bloques en las elecciones catalanas del 14F

Ciutadans és la gran derrotada

El gran derrotat de la nit seria Ciutadans, vencedor el 2017 i que ara només obtindria entre 6 i 7 diputats al Parlament amb un retrocés de 29 representants al Parlament.

A partir d’aquí, la principal notícia és l’entrada de Vox al Parlament amb fins a 7 escons. Són els mateixos que el sondeig li atorga a En Comú Podem, que en perdria 1, amb el mateix percentatge d'electors, prop del 6%. La CUP també arribaria a assolir els 7 diputats a la cambra catalana, dos més que fins ara, tot i obtenir poc més del 5% de l’escrutini. El PP aconsegueix doblar representació amb entre 4 i 5 parlamentaris. En canvi el PDeCAT (0-2) podria quedar-se fora de la cambra.