Enlaces accesibilidad

Sisena nit de protestes a Barcelona amb incidents, però de menor intensitat

  • Els aldarulls han començat amb el llançament d'objectes a la Prefectura de la Via Laietana
  • Cinc persones detingudes per intentar saquejar una botiga de roba del Passeig de Gràcia

Per
Sisena nit de protestes a Barcelona a favor de Pablo Hasél

La sisena nit de protestes ha estat de menor intensitat que les anteriors i amb menys participanys. Un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, ha començat la concentració a l'estació de Sants, fortament blindada pels Mossos d'Esquadra. Els manifestants s'han desplaçat pel centre de la ciutat amb una pancarta amenaçant que resava: "Nos habéis enseñado que ser pacíficos es inútil"

Imatges de la pancarta de la manifestació de Barcelona

"Nos habéis enseñado que ser pacíficos es inútil", resava la pancarta

Atac als agents que custodiaven la Prefectura

El moment de més tensió s'ha viscut a Via Laietana, on un grup reduït ha tirat escombraries, ampolles de vidres, restes de menjar i petards contra el cordó policial que protegia la Prefectura Superior de la Policia Nacional.

El gruix dels manifestants, però, es trobava a la zona superior de Via Laietana i Urquinaona, on l'ambient era tranquil i sense disturbis. La tensió ha començat amb els llançaments d'objectes i quan la policia ha observat que alguns vàndals arrancaven senyals de trànsit amb la intenció de pujar el to de les protestes. Els antiavalots han avisat per megafonia als manifestants, i en veure que no desistien, han actuat dissolent la protesta.

Els agents han escombrat els manifestants per Via Laietana amb dos cordons policials i diversos furgons. Els participants han reculat en direcció a la plaça Urquinaona i s'han produït algunes corredisses. Paral·lelament, un grup d'agents s'ha situat prop del Palau de la Música per evitar que els manifestants s'hi apropessin. Durant els aldarulls d'ahir algunes persones van tirar pedres a la façana de l'edifici i en van trencar els vidres. En aquesta zona hi ha cremat un foc.

Saqueig al Passeig de Gràcia

Almenys 8 persones han estat detingudes a Barcelona en aquesta sisena nit de protestes. Cinc d'elles, quan un grup de violents han trencat els vidres de la botiga 'Guess' del Passeig de Gràcia i han intentat saquejar-la. Agents de paisà de la Guàrdia Urbana han aconseguit detenir una part del grup 'in fraganti'. La resta de detinguts estan acusats de desordres públics i atemptat als agents de l'autoritat. El balanç es provisional i no es descarten noves detencions.

Detencions per saquejar la botiga 'Guess' del Passeig de Gràcia

Detencions per saquejar la botiga 'Guess' del Passeig de Gràcia

Les protestes han acabat a Rambla Catalunya, amb l'aixecament d'algunes barricades per evitar la circulació dels vehicles policials i amb destrosses d'algunes terrasses de restaurants del carril central del passeig. Minuts abans de les 10 de la nit, la ciutat ha recuperat la normalitat.