Enlaces accesibilidad
Adéu als contenidors

La recollida de brossa a tota la ciutat de Barcelona es farà amb el sistema de porta a porta

  • Els veïns hauran de baixar a la porta dels seus domicilis les diferents fraccions de residus
  • El sistema s'ha assajat com a prova pilot al barri de Sarrià on gairebé s'ha duplicat la recollida selectiva
  • Comportarà la desaparició de la majoria de contenidors i dels grans camions d'escombaries

Por
La recollida de la brossa es realitzarà de manera individualitzada

La recollida de brossa a tota la ciutat de Barcelona es farà amb el sistema de porta a porta d'aquí a 4 anys. Els veïns hauran de baixar a la porta dels seus domicilis les diferents fraccions de residus (orgànics, resta, paper, envasos i vidre) en els dies que s'establiran. El barri de Sarrià ja ha assajat aquest nou sistema que ha permès duplicar la recollida selectiva. A partir d'enguany, s'estendrà als barris d'Horta, Sant Andreu i Sant Antoni. Amb aquest canvi de model, s'anirà reduint progressivament la presència de contenidors als carrers.

El sistema s'ha assajat com a prova pilot al barri de Sarrià on gairebé s'ha duplicat la recollida selectiva

El sistema s'ha assajat com a prova pilot al barri de Sarrià on gairebé s'ha duplicat la recollida selectiva

Objectius europeus

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha explicat que aquest sistema permetrà complir per primera vegada amb els objectius de recollida selectiva fixats per la Unió Europea. Actualment, es troba estancada al voltant del 40% i es vol incrementar fins al 60% l'any 2030. De no arribar, Barcelona s'exposaria a sancions.

La nova contracta de neteja i recollida d'escombreries per Barcelona s'aprovarà al març

La nova contracta de neteja i recollida d'escombreries per Barcelona s'aprovarà al març

Adjudicació nou contracte

El nou contracte dels serveis de neteja i recollida de residus, que s'aprovarà al març, és el més gran del consistori tant pel que fa a la durada prevista, 8 anys, com per l'import, gairebé 300 milions d'euros anuals. O el que és el mateix, el 10% del pressupost anual municipal. L'ajuntament l'ha adjudicat el contracte a quatre empreses: FCC Medio Ambiente, Corporación CLD, Servicios Urbanos de Residuos, Valoriza Servicios Medioambientales i URBASER.

Polèmica per la presència de FCC

Una d'aquestes empreses, FCC Medio Ambiente, va ser sancionada fa quatre anys amb una multa de 7 milions per frau en la contracta a Barcelona. El regidor Eloi Badia ha justificat que ja van pagar la multa i que per tant "ja va rebre el càstig". "Té dret a tornar-se a presentar i si fa una bona proposta com ha fet, a guanyar", ha explicat. Amb tot, ha assegurat que l'Ajuntament millorarà les tasques de control, seguiment i monitoratge.