Enlaces accesibilidad
'Trenquem el silènci'

Els alumnes de l'Institut del Teatre, en vaga pels casos d'abusos i assetjament sexual

  • Els alumnes, que han sortit des de Plaça d'Espanya a les 11, exigeixen "el compromís ferm" per part de les institucions
  • "És necessari visibilitzar que aquesta situació no és un problema aïllat i particular de la institució", reclamen
  • Abús Art ha estat creada amb l'objectiu de recollir informació sobre els casos d'abús sexual al món de l'art

Per
Els alumnes de l'Institut del Teatre, en vaga pels casos d'abusos
Els alumnes de l'Institut del Teatre, en vaga pels casos d'abusos

Els alumnes de l'Institut del Teatre han organitzat una vaga d'estudiants d'arts pels casos d'assetjament sexual i han convocat una manifestació que ha sortit des de Plaça Espanya i ha recorregut la Gran Via fins a la Plaça Catalunya. A la capçalera de la concentració es llegia el lema "Per una cultura segura i lliure d'abusos" i "Trenquem el silènci". Els manifestants consideren que les mesures que s'han pres arran les denúncies d'assetjament sexual i abús de poder per part de professors són insuficients.

Els estudiants d'Art protesten pels casos d'abús de l'Institut del Teatre

Per això, han denunciat que "això no és un problema de les aules de l'Institut del Teatre, és un problema de les aules del sector artístic". Ho han fet a través d'Abús Art, una plataforma creada pels alumnes de l'Institut del Teatre per a recollir informació sobre els casos d'abúsos sexuals relacionats amb el món de l'art.

Compromís ferm

Tot i que la setmana passada va dimitir la directora del centre, Magda Puyo, i l'equip directiu de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD), els alumnes demanen "el compromís ferm" per part de les institucions i empreses del sector a "fer una revisió integral i immediata de les seves estructures de poder per garantir canvis reals, directius i efectius" que garanteixin espais segurs de denúncia i d'atenció per a les víctimes.

Els alumnes de l'Institut del Teatre, en vaga pels casos d'abusos i assetjament sexual

Els alumnes de l'Institut del Teatre, en vaga pels casos d'abusos i assetjament sexual

"No és un problema aïllat i particular"

Segons han assegurat els alumnes de l'Institut a través de la plataforma Abús Art, "és necessari visibilitzar que aquesta situació no és un problema aïllat i particular de la institució, sinó que respon a un mal endèmic, a un problema estructural fruit de la nostra organització social i patriarcal". Els alumnes han condemnat també a través del comunicat altres casos d'assetjament vinculats al món del teatre que no han estat tan mediàtics, com el que es va produir a l'Aula Municipal de Teatre de Lleida o a l'ESAD de Galícia.