Enlaces accesibilidad

Els centres comercials reobren portes després de 2 mesos tancats

  • El perfil del client entre setmana és molt diferent del del cap de setmana
  • 500 restaurants donen feina a 12.500 persones que ara es troben en ERTO
  • El Govern podria relaxar restriccions al sector de la restauració la setmana vinent

Per
El perfil del client entre setmana és molt diferent del del cap de setmana

Els centres comercials tornen a obrir pràcticament després de dos mesos sense activitat. A partir d'aquest dilluns, els establiments i els comerços amb una superfície de venda superior als 400 metres quadrats obriran de dilluns a divendres i amb un aforament del 30%. Però, com viuen aquesta reobertura els botiguers?

Manca de temps per preparar-se

Els botiguers han rebut aquestes noves mesures amb moltes ganes tot i que no han tingut molt de temps per preparar-se aquesta tornada tan sobtada. Després de 51 dies tancats, el personal va començar divendres a preparar els aparadors i a posar a punt els establiments per a l'arribada dels clients.

Per una banda, animen als clients a comprar perquè compten amb les mesures de seguretat necessàries i asseguren que no es produeixen grans aglomeracions que posin en perill la nostra seguretat. Per una altra banda, creuen que el perfil del client dels centres comercials entre setmana és diferent del del cap de setmana perquè les compres es fan de manera més ràpida.

Restaurants tancats

De moment, no es permet als restaurants dels centres comercials obrir en les mateixes condicions que la resta per evitar, segons Salut, que es pugui passar "tot el dia al centre comercial".

Això afecta greument als restauradors que porten 2 mesos sense activitat. A tot Catalunya hi ha uns 500 establiments de restauració situats dins de centres comercials, que donen feina a 12.500 persones que ara estan en ERTO.

Els restaurants demanen les mateixes condicions que els de carrer, que sí que poden obrir

Els restaurants demanen les mateixes condicions que els de carrer, que sí que poden obrir

Els restauradors es mostren decebuts i indignats per haver de continuar amb la persiana abaixada quan sí que poden obrir les botigues. Insisteixen que són espais segurs i que compleixen totes les mesures sanitàries.

Demanen les mateixes condicions que els restaurants de carrer, que sí que poden obrir i servir esmorzars i dinars. Des de fa unes setmanes se'ls ha permès fer servei de menjar per emportar, però a molts no els surt a compte i han decidit no fer-ho.

S'obre la porta a relaxar restriccions a la restauració a partir de dilluns que ve

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha apuntat la possibilitat que el Govern pugui relaxar restriccions al sector restauració a partir de la setmana que ve. Aquest dimecres, el Procicat estudiarà els canvis i a poc a poc s'anirà donant més aire als sectors afectats.

Què es pot fer i què no?

En altres àmbits com el de l'educació, es permeten sortides amb pernoctació sempre que siguin amb el mateix grup bombolla de classe. També està previst que els alumnes de segon curs d'universitat puguin tornar a les classes presencials a partir del 8 de març.

Les classes a l'interior de gimnasos poden omplir fins al 30% l¿aforament

Les classes a l'interior de gimnasos poden omplir fins al 30% l¿aforament

En l'àmbit esportiu s'ha decidit flexibilitzar l'aforament a les piscines i a l'exterior, que passa del 30 al 50%. Pel que fa a l'esport, les classes a l'interior de gimnasos poden omplir ara fins al 30% d'aforament, independentment del nombre d'alumnes.