Enlaces accesibilidad

La fiscalia es querella contra Torrent i tres membres de la mesa per desobediència

  • Els acusa de no fer cas dels advertiments dels lletrats i permetre el debat sobre l'autodeterminació i la monarquia

Per
La Fiscalia es querella contra Torrent i tres membres de la mesa

La fiscalia ha presentat una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent, els membres de la Mesa Josep Costa (JxC), Eusebi Campdepadrós (JxC) i Adriana Delgado (ERC) per haver permès el debat de dues resolucions sobre autodeterminació i monarquia. La fiscalia els acusa de desobediència per haver admès a tràmit i permès que es debatés al ple el text de dues resolucions, una el 12 de novembre del 2019 i l'altra el 26 de novembre del 2019. A la primera hi constava un compromís amb l'exercici del dret a l'autodeterminació, mentre que la segona, una resolució de resposta a la sentència del Suprem per l'1-O, reiterava la reprovació del Rei.

Segons la fiscalia els quatre membres de la Mesa no van fer cas dels advertiments dels lletrats i van permetre el debat. La fiscalia considera que s'ha desobeït la sentència 259/2015 del 2 de desembre del TC.

Consulta la querella aquí.

Torrent respon

Al seu compte de Twitter, Roger Torrent s'ha manifestat assegurant que al Parlament han garantit "que s'hi pugui parlar de tot" i que no permetran que "s'intentin censurar debats" perquè "no podran amagar les pràctiques corruptes de la monarquia".

El president farà declaracions als mitjans de comunicació avui a les 13:00 hores.