Enlaces accesibilidad
FC Barcelona

Joan Laporta arrassa i torna a ser president del Barça onze anys després

  • L'expresident blaugrana ha assolit el 54% dels vots pel 30% de Font i el 8% de Freixa
  • Han votat 55.611 socis, el 50,42% del cens, la participació més alta després del 2010
  • Laporta dedica les primeres hores a visitar les plantilles de futbol i saludar Pau Gasol

Per
Laporta visita als primers equips i saluda a Pau Gasol

Joan Laporta ha dedicat les primeres hores després de ser escollit com a nou president del FC Barcelona a visitar les plantilles dels primers equips masculí i femení de futbol. Acompanyat de la seva ma dreta, Rafael Yuste, que es convertirà en el vicepresident esportiu, s’han sotmès a proves PCR per poder viatjar aquest dimarts a Paris on el Barça jugarà la tornada de vuitens de final de la Champions contra el PSG.

Posteriorment han visitat la plantilla del primer equip de futbol. Han saludat a l’entrenador holandès Ronald Koeman i al seu equip tècnic. També han tingut algunes paraules amb els jugadors ja dins del vestuari. Laporta i Juste s’han dirigit després als camps d’entrenament del Barça B i del Femení i han visitat la Masia.

En la visita als serveis mèdics, han coincidit amb Pau Gasol, la darrera incorporació del Barça de basquet. Allà han coincidit amb Joan Carles Navarro en l’entrenament de l’equip.

Laporta guanya les eleccions amb el 54% del vots

L'advocat Joan Laporta (Barcelona, 1962) guanya les eleccions del FC Barcelona amb una majoria molt amplia. Com ja presagiaven les enquestes, Laporta s'ha acabat imposant de forma rotunda als altres dos candidats Víctor Font i Toni Freixa.

Joan Laporta s'imposa a les eleccions del Barça amb el 54% dels vots

Joan Laporta s'imposa a les eleccions del Barça amb el 54% dels vots

Amb l'escrutini definitiu l'expresident ha aconseguit el 54,3% del sufragi, amb més de 30 mil vots, deixant molt lluny tant a Font (30%) amb 16 mil vots, com a Freixa (8,6%) amb prop de 5 mil vots. Una victòria incontestable, la segona més amplia de la història del club només per darrera de la de Sandro Rosell del 2010, i que ha desfermat l'eufòria de l'equip de Laporta.

L'equip de Joan Laporta celebra la victòria després de coneixer els resultats

De fet, al punt de les nou del vespre, quan s'han tancat les urnes, l'expresident blaugrana ha començat a celebrar-ho amb el seu equip després de conèixer un primer sondeig a peu d'urna que ja apuntava la victòria incontestable de la seva candidatura. Cap a les 22:30 tant Font com Freixa l'han volgut felicitar personalment.

Primeres paraules per Cruyff i Messi

El nou president del Barça ha destacat en el seu primer discurs després de ser proclamat oficialment que aquestes han estat les "eleccions més importants de la història" perquè s'han celebrat amb situació de "màxima dificultat" i que "ens fan ser més que un club". En l'apartat d'agraïments ha tingut paraules destacades per l'exentrenador Johan Cruyff deixant ben clar que la seva és "una candidatura Cruyffista". De fet, el seu equip ha comparegut amb una mascareta de color taronja i el 14 de l'astre holandès.

Laporta també s'ha referit a Messi, recordant que "avui fa justament 20 anys del seu debut al Barça". En aquest sentit ha destacat que hagi anat a votar demostrant que "el millor jugador del món estima el Barça" i "tant de bo això serveixi per animar-lo a seguir".

El nou president del Barça ha demanat "fugir de catastrofismes per aconseguir superar el difícil moment econòmic i tornar a triomfar". "Que ningú pateixi, que els socis seguiran sent propietaris d'aquest club" ha apuntat i ha insistit que "junts aconseguirem èxits". Les darreres paraules han estat precisament pels seus dos rivals als comicis d'aquest diumenge, demanant un "fort aplaudiment" per Víctor Font i Toni Freixa i ha finalitzat la intervenció amb un "Visca el Barça".

Alta participació amb rècord del vot per correu

Una de les notícies destacades de la jornada ha estat l'alta participació dels comicis tot i la situació de pandèmia que ha obligat a establir sis seus electorals, al Camp Nou i a les ciutats de Girona, Tarragona, Lleida, Tortosa i Andorra. La presència dels socis, especialment a Barcelona ha estat molt important durant tot el matí. Finalment han votat 55.611 socis, el 50,42% del cens del club, superant ampliament les xifres dels comicis de 2015 en que es van dipositar 47.270 vots. Del total de vots, això sí, 3.628 han estat nuls i 351 en blanc. El rècord de votació el tenen les eleccions de 2010, amb 57.088 votants. Al 2003, van votar 51.618 socis.

L'alta participació marca la jornada electoral al FC Barcelona

Laporta, el primer a votar

El candidat a la presidència del FC Barcelona Joan Laporta ha estat el primer dels tres candidats a la presidència a exercir el seu dret a vot. Ho ha fet un minut abans de les 10 hores en què ha considerat que són "les eleccions més importants de la història del club". "El que desitgem és que hi hagi una gran participació perquè ens fa 'Més que un club'", ha dit alhora que anticipava implícitament que seria una bona jornada: "M'he aixecat aquest matí i plovia, i he anat a votar i ha sortit el sol".

L'expresident Joan Laporta ha estat el primer dels tres candidats a votar

L'expresident Joan Laporta ha estat el primer dels tres candidats a votar

Messi vota per primera vegada

Durant tot el dia han passat per les instal·lacions del Barça nombroses personalitats. Entre les que més mirades han acaparat ha destacat la dels jugadors com el capità del FC Barcelona Leo Messi que ha acudit a votar a les 11.45 acompanyat del seu fill Thiago. Segons diferents mitjans, és la primera vegada que Leo Messi vota en unes eleccions a la presidència del club blaugrana, justament l'any en què queda lliure per decidir el seu futur.

Durant aquest matí també ha votat un altre dels capitans del primer equip masculí de futbol: Sergio Busquets, així com Jordi Alba, Sergi Roberto o Riqui Puig. Tampoc han faltat a la cita l'aler blaugrana Àlex Abrines, l'històric capità Carles Puyol o l'exentrenador i actual seleccionador espanyol, Luís Enrique.

Una altra de les imatges destacades de la jornada ha estat, però la de l'expresident Josep Maria Bartomeu, que s'ha convertit en protagonista destacat de la setmana en ser detingut per les investigacions del BarçaGate.

El president d'una època daurada del club

El nou president del Barça ofereix l'experiència d'haver estat anteriorment al capdavant del club (2003-2010) en una època daurada pel que fa la consecució de títols i projecció internacionals. Ha estat aquest el principal argument que ha utilitzat Laporta per intentar convencer els electors així com les alternatives per tirar endavant la situació en la qual es troba el club blaugrana. Durant la campanya Laporta s'ha contingut i ha deixat al marge els excessos verbals i els exabruptes que van marcar el final de la seva presidència el 2010 Diuen que per una vegada ha fet cas als seus assessors. Ofereix com a aval el seu coneixement del món del futbol, la seva capacitat per revertir situacions límit -com el 2003- i un retorn als orígens d'aquell equip que va arribar a dalt de tot del futbol amb Pep Guardiola a la banqueta.

Començar una nova etapa amb l'herència del BarçaGate

L'economia, amb un important dèficit d'ingressos per culpa de la pandèmia ha estat l'eix central de la campanya i el primer que el nou president blaugrana haurà d'afrontar. Entre els reptes immediats també destaquen el futur de Leo Messi, la continuïtat de Ronald Koeman, tot allò relacionar amb l''Espai Barça', o els nous recursos que es poden generar a partir del 'Barça Corporate', que integra Barça Studios, Barça Innovation Hub (Bihub), Barça Licensing & Merchandising (BLM) i Barça Academies, i que ha de ser la taula de salvació econòmica del nou Barça.

A més la imatge del club s'ha vist entelada, precisament per la detenció de l'expresident, Josep Maria Bartomeu, arran del 'Barçagate', un cas que ha esclatat l'última setmana de campanya, a pesar que es va destapar fa un any. Afortunadament però el clup apareix al sumari del cas com a perjudicat i no com a imputat pel que les investigacions judicials encara en marxa no haurien d'afegir més patiment al normal desenvolupament de l'entitat que ara ha d'afrontar un nou camí amb el president Laporta al capdavant.