Enlaces accesibilidad
Preinscripció online

Avui comença la preinscripció escolar, per primera vegada totalment telemàtica

  • Entre el 15 i el 24 de març per a l’educació infantil de segon cicle i l’educació primària
  • Entre el 17 i el 24 de març per a l’educació secundària obligatòria
  • Al web preinscripcio.gencat.cat es podrà fer tot el procediment

Per

Dilluns comença el termini de preinscripció per a infantil i primària
Dilluns comença el termini de preinscripció per a infantil i primària

El termini per a la preinscripció escolar per a infantil i primària s’inicia avui dilluns 15 de març i s'estableix, per primera vegada, de forma totalment telemàtica per a evitar la propagació del coronavirus. L'any passat també es va fer en modalitat 'online' a causa de la pandèmia i el tancament preventiu dels col·legis, però es va combinar amb la presencial per a les famílies que no podien fer-la a distància.

Quan i on presentar la sol·licitud?

  • El període de preinscripció escolar per a infantil i primària comença avui i acabarà el 24 de març.
  • El Departament d'Educació ha creat un web -preinscripcio.gencat.cat- on es podrà fer el procediment per al curs escolar vinent: des de la preinscripció fins a l'assignació definitiva de places.

​​​​Pel que fa als ensenyaments postobligatoris, el període anirà:

  • De l'11 al 17 de maig per a batxillerat i cicles de grau mitjà d'FP i d'arts plàstiques i disseny
  • Del 25 al 31 de maig per a cicles de grau superior i d'arts plàstiques i disseny
Dilluns començarà la preinscripció per a infantil i primària de forma telemàtica

Criteris de puntuació

  • Tenir germans que estan estudiant al centre o que el pare, mare o tutor legal hi treballi: 40 punts.
  • El domicili habitual de la família es troba dins de la zona educativa del centre escolar que es demana en primer lloc: 30 punts.
  • El lloc de feina del pare, mare o tutor el que està dins la zona: 20 punts.
  • El domicili familiar es troba dins del mateix municipi, però no dins de la zona educativa del centre que s'ha triat en primer lloc: 10 punts.
  • A Barcelona, quan el domicili està situat en el mateix districte municipal que el centre escollit en primer lloc, però fora de la zona educativa, se sumen 15 punts.
  • Es percep la renda garantida de ciutadania o algun membre de la família té una discapacitat: 10 punts.
  • Família monoparental o nombrosa: 15 punts.

Des d'Educació han explicat que enguany han començat a posar en marxa el criteri d'aplicació de les reduccions de capacitat de l'oferta educativa, tant a l'escola pública com a la concertada, per evitar l'excés de vacants i reduir la segregació.

Coneixement tecnològic

"A una persona que té mòbil, però no té els coneixements necessaris per fer la presentació, el centre li oferirà el suport per a fer la sol·licitud electrònicament", ha assegurat Juanjo Falcó, director general del departament d'Atenció a la Família de la Generalitat. El procés de preinscripció comptarà amb suport per a les famílies que ho sol·licitin mitjançant cita prèvia al centre educatiu o a les oficines de suport a la preinscripció.

La preinscripció escolar començarà dilluns vinent

Menys alumnes al sistema educatiu

El curs vinent, a Catalunya hi haurà en total uns 20.700 alumnes menys al sistema educatiu. A més dels 3.000 menys que accediran a P3, per primera vegada des que existeix l'ESO també disminueix el nombre d'alumnes que hi accedeixen, en uns 2.500. Pel que fa al nombre de grups oferits a P3, n'hi haurà 23 menys. El director general de Centres Públics, Josep González-Cambray, ha explicat que això permetrà reduir el nombre de nens per classe a infantil i primària a la meitat d'escoles, tant públiques com concertades.