Enlaces accesibilidad
Parlament

Borràs reuneix per primera vegada la Mesa amb polèmica

  • La presidenta del Parlament es troba abans amb els integrants independentistes com feia Carme Forcadell

Per
Laura Borràs reuneix per primera vegada la Mesa del Parlament

Al Parlament, la Mesa ha celebrat la primera reunió després de la constitució de la cambra catalana. Laura Borràs s'ha estrenat com a presidenta, però abans s'ha volgut trobar amb els integrants independentistes d'aquest òrgan, recordem en són 5 de 7.

Borràs ha justificat que és el que ja feia l'expresidenta Carme Forcadell i per aquest motiu ha volgut recupera les reunions exclusives dels membres independentistes de la Mesa. L'objectiu és el de coordinar la unitat d'acció segons Junts per Catalunya. Des d'Esquerra mantenen que ha estat un primer contacte. El secretari tercer, Pau Juvillà de la CUP, que s'estrenen en la Mesa, ha intervingut per via telemàtica perquè guarda quarantena.

Borràs enerva l'oposició en la seva estrena al Parlament | Laura Herrero

El PSC i Cs qualifiquen de sectària l'actitud de Borràs

El PSC ha traslladat la seva queixa per aquesta trobada prèvia, però la presidenta Laura Borràs ha al·legat que es pot reunir amb qui consideri oportú. En la mateixa línia el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ho ha qualificat de menysteniment a la mateixa Cambra.

D'altra banda, en aquesta primera reunió de la nova Mesa no s'ha entrat en matèria, com la delegació del vot de Lluís Puig o la reforma del Reglament. Tampoc s'ha parlat sobre la roda de consultes que hauria d'obrir la presidenta Laura Borràs a partir de dilluns per proposar un candidat a la investidura.

Avui el socialista Salvador Illa, al Cafè d'idees de Ràdio 4, ha reiterat que té previst presentar-se malgrat no tenir els suports necessaris. Serà la mateixa presidenta del Parlament la que haurà de decidir si es pot presentar o no. De moment, el candidat més factible és Pere Aragonès d'Esquerra, els contactes amb Junts i la Cup continuen, però totes les bandes assumeixen que l'acord si arriba serà a darrera hora, pràcticament el dia 26 de març.