Enlaces accesibilidad
Denúncia de la Fiscalia

El TSJC investiga Torrent per desobeir al TC

  • El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya investigarà la tramitació de les propostes de resolució relacionades amb el procés
  • Torrent retreu que "es continuï perseguint el debat parlamentari"

Per
L'expresident del Parlament investigat per desobeir el TC
L'expresident del Parlament investigat per desobeir el TC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia i ha obert una investigació a l'expresident del Parlament Roger Torrent i als integrants independentistes de la Mesa per desobediència al Tribunal Constitucional.

Torrent retreu que "es continuï perseguint el debat parlamentari"

L'expresident del Parlament Roger Torrent ha lamentat que s'hagi admès a tràmit la querella que la fiscalia va presentar contra ell i contra els altres membres independentistes de l'anterior Mesa, i ha retret que "es persisteixi en l'error de perseguir el debat parlamentari".

L'exvicepresident del Parlament Josep Costa (Junts) ha assegurat aquest dimecres que no reconeix l'autoritat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a jutjar un acord o tramitació parlamentària: "El Parlament serà inviolable o no serà un parlament".

La Fiscalia demanava investigar Torrent i els tres integrants independentistes de la Mesa

En la seva querella, la Fiscalia acusava el republicà Roger Torrent i als membres de JxCAT i ERC en la Mesa en la passada legislatura -Josep Costa (JxCat), Eusebi Campdepadrós (JxCat) i Adriana Delgado (ERC)- de desobeir al Tribunal Constitucional per tramitar resolucions a favor d'exercir el dret a l'autodeterminació i per a reprovar a la monarquia.

La sala civil i penal del TSJC ha designat a la magistrada Maria Eugènia Alegret com a instructora, i ara haurà de decidir sobre la pertinència de les diligències que va sol·licitar la Fiscalia. Entre elles hi ha la de citar a declarar com investigats a Torrent i els seus integrants independentistes en la Mesa.

Tramitació de les resolucions a favor de l'autodeterminació i contra la monarquia

El TSJC precisa que ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia Superior de Catalunya perquè compleix els requisits previstos en la llei i perquè la relació de fets que incorpora "presenta a priori una aparença delictiva", sense que això suposi, adverteix, assumir ni donar per suposades totes les valoracions del ministeri públic.

Segons la Fiscalia, Torrent, que va tornar a ser elegit diputat en el Parlament al costat de Campdepadrós el passat 14-F, i els seus companys independentistes en la Mesa van tramitar dues resolucions en la passada legislatura a favor d'exercir el dret a l'autodeterminació i per a reprovar a la monarquia malgrat els advertiments de la seva il·legalitat per part del secretari general de la cambra i sabent que el TC li ho havia prohibit.