Enlaces accesibilidad
"Brain Crash"

L'edició XI del Brain Film Fest dona visibilitat a l'impacte de la pandèmia sobre la salut mental

  • El certamen va començar el 18 de març amb "The Reason I Jump" i tancarà amb "System Crusher" el dissabte 20
  • El festival combina la modalitat presencial amb el seguiment en línia amb l'objectiu d'arribar a més gent
  • El Brain Film Fest organitza també el Premi Solé Tura i Premi del Públic per a Microcurts Online

Per

El festival combina modalitat presencial i seguiment en línia

El Brain Film Festival, dedicat al cervell, va arrencar el dijous 18 de març una edició que aborda els efectes de la pandèmia en la salut mental. Aquesta mostra cinematogràfica s'ha adaptat aquest any a les necessitats actuals i es farà per primera vegada en format híbrid: se celebra durant tres dies al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i també es pot seguir en línia a la plataforma digital Filmin.

La presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, Cristina Maragall, ha explicat que "el festival vol ser un punt de trobada internacional i maximitzar la divulgació del coneixement del cervell a través del format híbrid, que ens permet arribar a molta més gent". Per això, en paral·lel a l'edició presencial en el CCCB, el públic pot seguir a través de la plataforma digital de cinema una selecció de pel·lícules "sobre el cervell, les seves condicions i els seus misteris".

El Brain Film Festival arrenca una edició que aborda els efectes de la pandèmia en la salut mental | Marta Orquín

'The Reason I Jump' inaugura el festival

L'edició d'enguany, marcada per l'actualitat de la pandèmia i sota el lema "Brain Crash", proposa una mirada multidimensional al cervell i l'impacte psicològic de la conjuntura present. Així, el certamen va començar amb el documental sobre l'autisme "The Reason I Jump", l'adaptació del llibre de Naoki Higashida dirigida per Jerry Rothwell i guardonada amb el premi del públic al Festival de Cinema de Sundance 2020.

Cartell del film 'The reason I jump'

Cartell del film 'The reason I jump'

Aquest llargmetratge forma part d'una programació de 9 pel·lícules, una vintena de curts, xerrades i tallers sobre el cervell i la ment que se centren en l'impacte que ha tingut la pandèmia en la salut mental, amb una incidència especial entre els més joves. Segons l'OMS, han augmentat els casos d'insomni, els símptomes de depressió i ansietat així com els trastorns de la conducta alimentària per culpa del que denomina 'fatiga pandèmica'.

"Renaceres", "The Father" i "System Crusher", entre altres

Entre les pel·lícules que es projectaran al festival, es troba "Renaceres", que tracta d'oferir una reflexió social a partir de les imatges de les ciutats espanyoles buides durant el confinament per la pandèmia. Una altra pel·lícula que es podrà veure al festival és "The Father", dirigida per Florian Zeller i protagonitzada per Anthony Hopkins i Olivia Colman. Parla sobre la vellesa i la demència en primera persona.

Per tancar el certamen, es projectarà la pel·lícula "System Crusher", el drama d'una nena amb comportaments agressius i la seva mare, incapaç de gestionar la situació. El film, que ha rebut múltiples guardons, està dirigit per l'alemanya Nora Fingscheidt i protagonitzat per Helena Zengel, que va guanyar el premi a millor actriu de cinema alemany.

Anthony Hopkins a 'The Father'

Anthony Hopkins a 'The Father'

XI Premi Solé Tura

Com en ocasions anteriors, el Brain Film Fest organitza el Premi Solé Tura, que enguany celebra la seva XI edició i que reconeix els millors curtmetratges sobre el cervell i la ment.

També es lliurarà el Premi del Públic per a Microcurts Online, la votació dels quals ja està oberta al web del festival. Aquest any s'han seleccionat 8 microcurts que els espectadors poden veure i votar fins al pròxim 16 de març a les 12 h. El guanyador es donarà a conèixer a la gala del XI Premi Solé Tura i rebrà un premi de 500 €.