Enlaces accesibilidad
Banc dels Aliments

La demanda de menjar creix un 30% per la pandèmia

  • La Fundació La Caixa i el Banc dels Aliments han posat en marxa la campanya ‘Cap llar sense aliments’
  • Les donacions es poden fer a través dels caixers de Caixabank o per Bizum

Por
El Banc dels Aliments enceta una nova campanya per la pandèmia

La Fundació La Caixa i el Banc dels Aliments han posat en marxa la campanya 'Cap llar sense aliments' per recaptar ajuts econòmics que permetin fer front a l'increment de demanda arran de la crisi provocada per la pandèmia. Des del febrer de l'any passat ha augmentat més d'un 30 per cent per la crisi social generada pel coronavirus. Les donacions es poden fer als caixers de CaixaBank, en línia o per Bizum.

El Banc d'Aliments posa en marxa una nova campanya | Marga Esparza

Temen un nou repunt quan acabin els ERTO

A les entitats arriben nous perfils de persones que mai havien hagut de demanar ajuda i que se sumen a les que ja es trobaven en situació de precarietat alimentària: des de families rellogades a joves treballadors. En l'anterior campanya, la Fundació va recaptar 700 mil euros a Catalunya, que el Banc va transformar en la compra d'aliments frescos. Ara els organitzadors apel·len novament a la solidaritat davant el fort increment de productes de primera necessitat.

El director de la Fundació Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas ha alertat que la demanda d'aliments encara creixerà més quan finalitzin els ERTO. "Aquesta pandèmia no dona treva als més vulnerables i les necessitats bàsiques a tots els nivells no deixen d'augmentar", ha apuntat la presidenta de la Federació Catalana dels Bancs d'Aliments, Roser Brutau. També ha recordat que a hores d'ara estan atenent a Catalunya a 256 mil persones a través de 636 entitats, 60 mil més que abans de la crisi.