Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Marcel Mauri: "Si haguessin volgut, ja haurien tramitat els indults"

  • El vicepresident d'Òmnium Cultural demana autocrítica al PSC i els acusa de manca d'empatia amb els presos independentistes
  • Mauri està convençut que no hi haurà noves eleccions i que Esquerra i Junts arribaran a un acord per formar Govern
  • Entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Marcel Mauri: "Si haguessin volgut, ja haurien tramitat els indults"

Marcel Mauri acusa el Govern de Pedro Sánchez d'actuar amb "molta frivolitat" en les reformes del delicte de sedició i la tramitació dels indults dels presos independentistes. El vicepresident d'Òmnium Cultural creu que això "no arribarà" perquè no hi ha "voluntat": "Si haguessin volgut, ja haurien pogut tramitar els indults", considera. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que les paraules del PSOE a favor d'aquests temes es deuen a motius electoralistes, com va passar a les portes de les eleccions catalanes.

El paper del PSC amb els presos independentistes

Mauri demana al PSC que faci autocrítica i acusa els socialistes de manca d'empatia amb els presos independentistes. En aquest sentit, assegura que de la direcció actual d'aquest partit català ningú ha anat a veure Jordi Cuixart a la presó. Reconeix que la solució al conflicte català ha de passar per comptar amb les sensibilitats socialistes, com defensa el president d'Òmnium, però creu que han de canviar d'actitud. Per Mauri, han d'allunyar-se de Ciutadans i tornar a ser el PSC de Raventós Pallach.

"No hi haurà noves eleccions"

Pel que fa a la formació de govern Catalunya, està convençut que no hi haurà noves eleccions i que Esquerra Junts arribaran a un acord "per responsabilitat". Tot i això, creu que cal sortir de l'"atzucac institucional" i avançar cap al procés d'autodeterminació.

Laporta i Felip VI

Mauri diu entendre que el president del FC BarcelonaJoan Laporta, compartís llotja amb el rei d'Espanya Felip VI en la passada Copa del Rei de futbol. "Tots els espais que no ocupin les nostres institucions seran espais que ocupin les altres institucions", considera.

La polèmica amb Javier Cercas

Sobre la polèmica entorn de la figura de l'escriptor Javier Cercas, el vicepresident d'Òmnium diu que "evidentment" és cultura catalana. Mauri defensa la seva llibertat d'expressió i creació, però reconeix que en moltes ocasions s'han sentit "menyspreats per les seves paraules, no per la seva literatura", que ha estat "molt desafortunat" i "no ha contribuït a abaixar el volum". Tot i això, critica que es facin determinats atacs en contra de l'escriptor, de la mateixa manera que defensa que no es facin en contra dels independentistes.