Enlaces accesibilidad
Epicentre a Girona

Presó sense fiança per a vuit integrants de la xarxa que falsificava carnets de conduir

  • L'entramat criminal tenia l'epicentre a Girona i hauria falsificat uns 1.800 permisos
  • El líder de la xarxa era un informàtic que treballava a la delegació de la DGT de Girona
  • El preu dels carnets falsificats oscil·lava entre els 4.000 i els 10.000 euros

Per
El preu dels carnets falsificats oscil·lava entre els 4.000 i els 10.000 euros 

El jutjat d'instrucció 1 de Girona ha decretat presó provisionals comunicada i sense fiança per a vuit suposats integrants de la xarxa que falsificava carnets de conduir.  Entre els arrestats que ingressen al centre penitenciari, hi ha l'informàtic que treballava per a la Direcció General de Trànsit (DGT) a Girona i que, segons la investigació, feia servir perfils de funcionaris habilitats per accedir a la base de dades per elaborar els carnets fraudulents. El jutjat també envia a presó la seva parella, un investigat que actuava com la seva "mà dreta", els seus sogres i tres investigats més que feien d'intermedaris o d'administratius rebent els diners i gestionant la documentació a través de locutoris.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van desplegar un macrooperatiu per arrestar més de 500 implicats en la xarxa. Amb epicentre a Girona, el macrooperatiu va començar a dos quarts de set del matí amb entrades simultànies als domicilis dels principals sospitosos, repartits per tot Catalunya i per 25 províncies d'Espanya.

La investigació va començar el novembre de 2020 i en total, han estat identificats 1.845 conductors a tot Espanya que circulaven amb el carnet falsificat. L'havien obtingut mitjançant el pagament directe als integrants del grup delinqüencial, segons ha informat el jutjat d'instrucció 1 de Girona, que porta el cas. Les quantitats per obtenir els permisos oscil·laven entre els 4.000 i 10.000 euros.

El líder de la xarxa: un informàtic de la DGT

En un domicili situat a la carretera Castell d'Aro de Sant Feliu de Guíxols, els agents van detenir l'informàtic que treballava per a la DGT a Girona i que s'encarregava d'utilitzar les bases de dades per dur a terme els delictes. Els agents van escorcollar el pis i, també, un vehicle que l'arrestat tenia aparcat al recinte.

A més hi havia altres sospitosos que, segons la investigació, es dedicaven a captar persones disposades a pagar per un carnet de conduir fraudulent o per recuperar els punts del permís sense seguir el canal oficial, abonant quantitats que van des dels 3.000 fins als 15.000 euros.

Es van realitzar 16 entrades i registres a domicilis de Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Llagostera, Quart, Vic i Girona. Així mateix, hi ha una entrada i registre per a practicar al País Basc.