Enlaces accesibilidad
Parlament

Junts promet lleialtat en la taula de diàleg tot i l'escepticisme

  • JxCat confia que l'acord amb ERC "faci història" si el nou Govern actua amb "unitat, lleialtat i confiança mútua
  • Batet defensa que el diàleg i la confrontació amb l'Estat són dues visions "complementàries i necessàries"

Per
El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet durant la intervenció al Parlament
El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet durant la intervenció al Parlament

El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ofereix "una nova oportunitat sincera" a la taula de negociació amb l'Estat malgrat el seu "escepticisme". En la seva intervenció al ple d’investidura del Parlament ha assegurat que “el nostre escepticisme no serà impediment per a treballar, per a participar lleialment en el procés de diàleg, que esperem que sigui de negociació, amb el Govern espanyol".

Anar a més si s’actua amb lleialtat

Per a Batet, l'acord entre ERC i JxCat per a formar el govern de coalició pot "fer història", si bé ha reconegut que "no aixeca les mateixes expectatives" que l'anterior legislatura. però ha afegit que la legislatura pot anar "de menys a més", si el nou Govern actua amb "unitat, lleialtat i confiança mútua". Però aquest fet precisament pot ser "el seu virtuosidad", segons Batet, ja que permetrà a l'independentisme "anar de menys a més" a partir de la "base sòlida" del 52% de vots favorables.

Diàleg i confrontació compatibles

Per Batet, les estratègies del diàleg i la confrontació són "compatibles" i ha apuntat que, el fet que cap partit guanyés les eleccions ha comportat "cedir" i "fer concessions".

Posa en valor un acord que permetrà un govern més fort

El líder de Junts a la cambra catalana també ha volgut destacar que la seva formació reconeix "la sobirania de les institucions catalanes" i que en cap moment ha contemplat "cap tutela" a la presidència de la Generalitat, en relació al paper del Consell per la República.