Enlaces accesibilidad
Tens desnonament

Primer xoc de la CUP amb el Govern d'Aragonès per la presència dels Mossos en un desnonament

  • La CUP dóna suport a la protesta contra un desnonament al Bloc Llavors del carrer Lleida de Barcelona
  • Prop d'un centenar de persones s'han concentrat per a bloquejar els accessos a la finca i evitar l'acció judicial
  • Pere Aragonès assegura que s'elaborarà un "nou protocol" per evitar desnonaments fets per ordre judicial

Per
Un centenar de persones s'han concentrat per evitar l'acció judicial

El balanç final del desnonament al Bloc Llavors del carrer Lleida és de 12 investigats, 3 per atemptat a l'autoritat i 9 per desordres públics, i 60 persones denunciades administrativament per desobediència. Tres agents dels Mossos d'Esquadra han resultat ferits lleus durant l'actuació, on hi ha hagut llançament de pintura contra els agents i alguna càrrega policial.

Els agents han hagut de trencar el pany de la porta per accedir al pis que havien de desnonar per ordre judicial, però a l'interior no hi han trobat ningú. La comitiva judicial ha entregat l'immoble al representant legal de la propietat.

Ocupació de la seu d'ERC

Les protestes per l'actuació dels Mossos d'Esquadra s'ha traslladat a primera hora del matí cap a la seu d'ERC, al carrer Calàbria de Barcelona. Durant un parell d'hores ha estat ocupada per una trentena d'activistes de sindicats d'habitatge i militants d’Arran.

Una trentena d'activistes ocupen la seu d'ERC en contra d'un desnonament | Lourdes Gata

Els concentrats han denunciat que la Brimo dels Mossos d'Esquadra s'ha presentat a les sis del matí d'aquest dimarts per fer fora del Bloc Llavors l'Axel, l'Arkaitz i el Manel, els tres joves que hi viuen i que, segons diuen, tenen un certificat de vulnerabilitat.

Després de diversos avisos policials per megafonia per a demanar que abandonessin el lloc, els agents han procedit a retirar d'un en un als concentrats. Alguns d'ells han llançat pintura vermella als agents actuants, als quals també han propinat puntades de peu i empentes, mentre s'entrellaçaven amb els braços per a dificultar l'accés a la finca.

Primer desnonament de la presidència d'Aragonès

Els concentrats han criticat que aquesta actuació es produeix "menys de 24 hores després que Pere Aragonès hagi pres possessió com a president de la Generalitat". El Sindicat del Barri del Poble Sec ha lamentat que en el primer dia de presidència "ja s'ha fet palès l'incompliment de l'acord amb la CUP per part d'Aragonès".

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha explicat que un dels primers encàrrecs que farà al seu Govern serà elaborar un "nou protocol" i una "nova manera de funcionar" per evitar desnonaments fets per ordre judicial. Aragonès ha dit que troba "imprescindible" que l'administració de justícia "s'involucri" per evitar que la Brigada Mòbil dels Mossos (Brimo) actuï en casos com el d'avui.

La CUP, en primera línia i la seu d'ERC, ocupada

Els diputats de la CUP Dolors Sabater, Carles Riera, Xavier Pellicer i Eulàlia Reguant s'han concentrat davant del Blocs Llavors, en contra de l'actuació policial.

La diputada al Parlament Laia Estrada ha exigit a l'executiu de Pere Aragonès que implementi "l'acord de mínims" al qual van arribar per la investidura, que contempla modificar el protocol dels desnonaments judicials i la no intervenció dels antiavalots dels Mossos en casos de famílies i persones vulnerables.